Društvo YTOP

POKLONI ZA NAJMLAĐE PACIJENTE I NAJSTARIJE SUGRAĐANE

Gradski čelnici su posetili najmlađe pacijente (Foto: Grad Zrenjanin)

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i pomoćnik Duško Radišić posetili su Službu pedijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ i Gerontološki centar Zrenjanin, i tom prilikom najmlađim pacijentima i najstarijim sugrađanima uručili prigodne novogodišnje poklone.

Gradski čelnici su posetili najmlađe pacijente (Foto: Grad Zrenjanin)

Ujedno, čelnici grada su uputili i želje, jednima za brz i uspešan oporavak, a drugima za dobro zdravlje i što duži i sadržajniji život.

Načelnica Službe pedijatrije Tatjana Stanković kazala je da uslovi u kojima su pacijenti smešteni nisu idealni, te da se čine napori da u skorom narednom periodu budu poboljšani. 

– U narednu godinu ulazimo s velikom nadom da će Pedijatrija, zahvaljujući pomoći Grada i donacijama, biti obnovljena. Akcija je već pokrenuta, javilo se nekoliko preduzeća, veći odziv tek očekujemo i ponovo upućujemo apel svim kompanijama, svim ljudima dobre volje, da se sete dece tokom cele godine – istakla je Stanković i dodala da se na ovom odeljenju godišnje obavi oko deset hiljada opštih pedijatrijskih pregleda.

Prigodni novogodišnji pokloni uručeni su i korisnicima Gerontološkog centra (Foto: Grad Zrenjanin)

Tokom posete Gerontološkom centru, gradonačelnik Janjić i saradnici upoznati su sa uslovima u kojima žive korisnici.

V.d. direktora Gerontološkog centra Zrenjanin Tanja Živanov navela je da ta ustanova ima kapacitete za 300 korisnika, da je njihov broj promenljiv, ali da je slobodnih mesta, uglavnom, vrlo malo.

– U toku su aktivnosti na licenciranju ustanove, u okviru kojih su od resornog pokrajinskog sekretarijata obezbeđena novčana sredstva u iznosu od 1.485.000 dinara za izgradnju spoljne i rekonstrukciju unutrašnje hidrantne mreže. Očekivanja su da se to ostvari već u prvom kvartalu naredne godine – rekla je Živanov.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz