Društvo Vesti Zrenjanin

Pojačana kontrola bezbednosti saobraćaja

registarske tablice
Foto: Dušan Bartolović

Akcija pojačane kontrole saobraćaja, u okviru projekta EDWARD (Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama), sprovodiće se sutra, u četvrtak 26.septembra.

 

Pripadnici Uprave saobraćajne policije, sprovodiće ovu akciju na teritoriji cele Srbije.

 

Cilј projekta, koji po četvrti put organizuje Mreža saobraćajnih policija Evrope (TISPOL) i koji će se realizovati u svih 29 zemalјa članica, uklјučujući Srbiju, je da tog dana u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima ne pogine nijedno lice ili da broj poginulih bude što manji.

 

Realizacija projekta u svim zemljama članicama TISPOL-a podrazumeva aktivno uključivanje medija, uz maksimalno angažovanje svih ljudskih i tehničkih resursa saobraćajne policije, a pokrenuta je i veb stranica projectedward.eu koja je dostupna i na srpskom jeziku. Na kojoj se mogu pronaći sve relevantne informacije o projektu. Zainteresovani mogu potpisati i elektronsku zakletvu da će bezbednim ponašanjem doprineti unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.

 

Ko želi, zaklinje se da će, između ostalog, uključiti svetla zbog bezbednosti, voziti što bezbednije i poštovati saobraćajna pravila, biti posebno pažljiv prema pešacima, biciklistima, deci, starijima… U zakletvi je i obećanje da će voziti dozvoljenom i bezbednom brzinom, obratiti posebnu pažnju kada vozi pored škola i mesta gde ima mnogo dece, da nikada neće voziti pod uticajem alkohola, narkotika ili lekova koji mogu da ugroze bezbednost njih i drugih. Vozač se zaklinje i da će će vezivati sigurnosni pojas i navesti druge ljude da ih takođe vežu, da neće koristiti mobilni telefon dok vozi…

 

Podeli članak
sinovoz
FAM