Društvo

Počelo postavljanje granitnih ploča

ZRENJANIN – Prve granitne ploče postavljene su na početku Ulice Kralja Petra Prvog, uz samu Gradsku kuću, čime su otpočeli završni radovi i u ovom delu buduće pešačke zone, objavljeno je danas na gradskom portalu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ovaj pločnik predstavlja prirodni nastavak Trga slobode i prostiraće se sve do bočne kapije Gradske kuće, odnosno ulaza u parking, objašnjavaju u Gradskoj kući Zrenjanina.

Kako se navodi, s obzirom da se radi o terenu različitih nivelacija, s primetnim nagibom, izvršena je delimična denivelacija, s ciljem da pločnik bude manjeg nagiba nego dosadašnja saobraćajnica.

Podignuta su dva niža potporna zida, jedan uz Gradsku kuću, drugi uz Katedralu, koji će doprineti da zemljane, odnosno travnate površine uz ove objekte, ali i sam pločnik, budu ravniji. Prelaz sa pločnika na trotoare i kolovoz u nastavku Ulice Kralja Petra u jednom delu će biti rešen i stepeništem.

Kao i na Trgu slobode, dodaje se, i u ovom delu pešačke zone ostavljen je prostor za drvored, u istom rasporedu kakav je bio pre početka radova, sa po šest stabala predviđenim za sadnju pored Gradske kuće i uz Rimokatoličku katedralu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.