Društvo

Počelo čišćenje jezera kod „Žitoprodukta“

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Ribarskim gazdinstvom „Ečka“ iz Lukinog Sela, danas započelo čišćenje Jezera I, kod „Žitoprodukta“.

Sledi i uređenje obale
Sledi i uređenje obale

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je prisustvovao početku radova, izjavio je da je cilj akcije čišćenje jezera od trske, trave i algi. Naredna faza bi podrazumevala uređenje obale, za šta je potrebno obezbediti značajnija finansijska sredstva.

– Tek posle toga jezero će izgledati onako kako bismo svi želeli. Namera nam je da uredimo sva tri gradska jezera, ali i stazu oko njih, kako bismo dobili jedno lepo mesto u gradu namenjeno za šetnju, rekreaciju i druženje – istakao je Santovac.

On je napomenuo da jezerima upravlja JKP „Vodovod i kanalizacija“, ali da to javno preduzeće u ovom trenutku nema mehanizaciju za čišćenje vodenih površina, zbog čega je zatražena pomoć ribnjaka „Ečka“.

– Naišli smo na sjajnu saradnju i ovo ribarsko gazdinstvo će besplatno očistiti jezero kod „Žitoprodukta“ – dodao je Santovac.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.