Društvo Vesti Zrenjanin

Počela rekonstrukcija i adaptacija Klinike za kardiologiju (Foto)

adaptacija klinike za radiologiju
Foto: Pokrajinska vlada

Posle 63 godine, od kada je sagrađena zgrada Institita za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, počela je rekonstrukcija i adaptacija Klinike za kardiologiju. Za te namene je Pokrajinska vlada izdvojila više od 90 miliona dinara.

 

– Ovo je prva sveobuhvatna rekonstrukcija Klinike za kardiologiju. Od 2016. godine do danas Pokrajinska vlada izdvojila je za rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje ove klinike ukupno 450 miliona dinara – kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

 

On ja kazao da su pripremljene i druge investicije na tom Institutu.

 

– Radimo paralelno na više klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine. Do prve polovine oktobra biće gotova Klinika za infektivne bolesti. Završili smo i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju Poliklinike – dodao je Mirović.

 

On je istakao da gotovo da ne postoji klinika ili bolnica u Vojvodini u kojoj se ne izvode radovi ili se ne obavljaju pripreme za odgovarajuće radove.

 

– Od samog formiranja Pokrajinske vlade doneli smo odluku da nam je prioritet revitalizacija zdravstvenog sistema. A sve u cilju da zdravstveni uslovi budu primereni 21. veku – izjavio je Mirović.

 

adaptacija klinike za radiologiju
Foto: Pokrajinska vlada

 

– Narednog proleća ćemo imati reprezentativan objekat sa najsavremenijom medicinskom opremom. Ona će služiti za rešavanje najkomplikovanijih medicinskih procedura – kazao je direktor Instituta za kardiologiju Aleksandar Redžek.

 

On se zahvalio Pokrajinskoj vladi što je uložila ogromna sredstva u infrastrukturne radove, ali i nabavku najsavremenije medicinske opreme i edukaciju zaposlenih.

 

– Mi ćemo se truditi da potvrdimo renome koji ima Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine – dodao je Redžek.

 

adaptacija klinike za radiologiju
Foto: Pokrajinska vlada

 

Podeli članak
sinovoz
FAM