Društvo

Plućna bolnica ukinula telefonske linije!

ZRENJANIN – Usled ekonomske krize u kojoj se našla država, zrenjaninska Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ morala je da preduzme niz mera kako bi racionalizovala troškove poslovanja.

Plućna bolnica
Plućna bolnica

U izveštaju o radu u prošloj godini, koji će se sutra naći pred članovima Gradskog veća, direktorka Bolnice dr Svetlana Jovanović navodi da su ukinuta sva službena putovanja, izuzev krajnje neophodnih.

„Uvedena je stroga kontrola upotrebe službenih vozila i ukinuta su sva davanja preko platnog spiska, osim osnovnog koeficijenta i dodataka za rukovođenje“, ističe se u izveštaju.

Koliko je kriza uticala na rad ove zdravstvene ustanove svedoči i podatak da su ukinute sve međugradske i međumesne telefonske linije, sem na dva mesta gde je to neophodno.

„Takođe, obavezne obrasce sa evidencije više ne štampamo, već ih sami umnožavamo. Sa merama racionalizacije značajno je smanjena dužina boravka u bolnici, a merama štednje u velikoj meri su i smanjene obaveze prema dobavljačima“, stoji u izveštaju o radu Specijalne bolnice za plućne bolesti.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.