Društvo YSLAJDER

OVAKO SE ZRENJANIN PREDSTAVIO NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA (FOTO)

Štand grada Zrenjanina (Foto: Dušan Bartolović)

ZRENJANIN – Turistička organizacija grada Zrenjanina i naš grad dostojno su se predstavili na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, promovišući bogate turističke potencijale ne samo grada na Begeju već i okolnih mesta.

Štand grada Zrenjanina (Foto: Dušan Bartolović)

– Turistička organizacija Zrenjanina pokušaće da na polju turizma iskoristi velike potencijale i ostvari još bolje rezultate u odnosu na raniji period. Ove godine aktivnosti smo podelili u dva pravca, gde idemo na promociju gostoprimljivosti naših domaćina i bogate gastronomske ponude, a drugo je predstavljanje starog gradskoj jezgra, koje treba videti i gde svaka zgrada ima svoju priču. Ono što je u standardnoj ponudi je i Banja Rusanda sa lečilištem i spa centrom, tu je i Specijalni rezervat prirode Carska bara, Kaštel Ečka… Mi smo poznati i po manifestacionom turizmu i pozivamo sve da budu naši gosti na ovogodišnjim „Danima piva“ od 28. avgusta – poručio je direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina, na promociji turističke ponude Zrenjanina, na veoma posećenom i zapaženom sajamskom štandu.

Vesna Bugarin iz Turističke organizacije Zrenjanina (Foto: Dušan Bartolović)

On je kao posebno važan projekat najavio formiranje Muzeja piva, koji će biti realizovan uz podršku Grada Zrenjanina.

– Cilj je da aktiviramo projekat u okviru stare zgrade pivare, na četiri etaže, gde će tradicija u proizvodnji piva, koja je u Zrenjaninu postojala od 1745. godine, biti u fokusu. Razvijamo i projekat EuroVelo, biciklističkih ruta, koji ćemo promovisati uz prateće projekte, sa ciljem da ovde zadržimo pažnju 30.000 biciklista koji godišnje prođu kroz grad Zrenjanin i okolinu. Tu je i poduhvat revitalizacije izletišta na Tisi, kao i veliki projekat razvoja seoskog turizma, promovisanja seoskih manifestacija i naših sela – najavio je Ljubotina, izrazivši i veliku zahvalnost promoterki Zrenjanina na ovogodišnjem Sajmu turizma, vrhunskoj sportistkinji rodom iz grada na Begeju, Ivani Španović.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Čedomir Janjić (Foto: Dušan Bartolović)

Prezentacijom grada Zrernjanina na ovogodišnjem sajmu bio je zadovoljan i gradonačelnik Čedomir Janjić.

– Mi u gradu Zrenjaninu prepoznali smo da je turizam grana privrede sa velikom perspektivom i trudimo se da iskoristimo svoje potencijale. Zrenjanin ima mnogo toga da ponudi i iz godine u godinu povećava se broj turista koji dolaze u naš grad, zbog manifestacija koje organizujemo, ali i kao učesnici nekog kongresnog događaja ili velikog sportskog takmičenja. Mnogo smeštajnih kapaciteta otvoreno je u prethodnom periodu i to je pokazatelj da imamo mnogo više posetilaca nego ranije. Na sajmu smo predstavili sve zrenjaninske potencijale, manifestacije koje organizujemo a posebno „Dane piva“, koje poseti preko pola miliona ljudi, na šta smo mi Zrenjaninci posebno ponosni – istakao je gradonačelnik Janjić.

Na štandu prikazan i deo folklora (Foto: Dušan Bartolović)

On je naglasio da je veliki potencijal naše sredine i agrarni turizam.

– Sve je više zainteresovanih proizvođača iz drugih delova Srbije, koji hoće da dođu u Zrenjanin da vide kako mi to radimo, da razmene iskustva. To je deo našeg kongresnog turizma. Želja nam je i da obnovimo proizvodnju piva u Zrenjaninu i mislim da je 2017. ta godina kada ćemo moći da kažemo da se ponovo proizvodi pivo u Zrenjaninu. Osim toga, mi imamo 22 naseljena mesta i svako od njih ima svoje specifičnosti. U Belom Blatu je jedna priča, u Tomaševcu druga, u Tarašu treća i tako redom. Svugde ima mnogo toga da se ponudi i da se vidi i hoćemo da stimulišemo naše sugrađane, meštane tih naselja, da se organizuju i privuku goste. Mi smo dobri domaćini, ali moraju i ljudi sa strane to da prepoznaju – poručio je Janjić, uz podsećanje da je deo turističke strategije i promocija grada Zrenjanina kao lepog mesta, sa interesantnim lokacijama koje mogu da koriste filmske ekipe za snimanje serija i filmova, što se sve češće i događa.

Zdravicu je održao glumac Milenko Pavlov (Foto: Dušan Bartolović)

Tako je zrenjaninski štand posetio i poznati glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, koji je već snimao u Zrenjaninu, a zdravicu je, sa kriglom piva u ruci, održao i glumac Milenko Pavlov. 

Među gostima je bio i Dragan Bjelogrlić (Foto: Dušan Bartolović)
Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz