Društvo YTOP

OTVORENA PRVA SENZORNA SOBA U ŠKOLI „9. MAJ“

ZRENJANIN – Prva senzorna soba, namenjena psihomotornom tretmanu dece ometene u razvoju, otvorena je danas u Osnovnoj i srednjoj školi „9. maj“.

Ova prostorija opremljena je zahvaljujući sredstvima NIS-a, u okviru projekta „Zajednica zajedno“. Otvaranju su, pored zaposlenih u školi, prisustvovali predstavnici kompanije NIS, gradonačelnik Čedomir Janjić, kao i njegov zamenik Saša Santovac.

– Ovo je učionica za sve male Zrenjanince, ali i prostor u kojem mogu da borave i odrsali. U našoj školi se tabla i kreda najmanje koriste. Potrebno nam je mnogo drugih sredstava, koja će deci pokazati kako treba da funkcionišu. Senzorna soba je važna za senzornu integraciju, a učenicima će pomoći da pomoću čula mogu da upiju sve draži koje im šalje spoljašnja sredina, i prerade ih u mozgu. Kasnije će im omogućiti prirodnije ponašanje u okruženju – izjavila je Snežana Oluški Vlačić, direktorica OSŠ „9. maj“.

Soba je opremljena različitim elementima koji pomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. Takođe, prostorija je prilagođena potrebama korisnika koji na bezbedan način istražuju svoje senzorne veštine, i mogu da se oslobode stresa i napetosti.

Janjić je istakao da Grad uvek pomaže ovoj školi, ali da mu je posebno drago da postoje društveno odgovorne firme kao što je NIS, koja svakodnevno pokazuje da brine o Zrenjanincima.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Naravno, tu su i dva neizbežna stručnjaka za obrazovanje koji su se slikali za javnost, kako ne bi zaboravili na njihov izgled. U svakom slučaju, ova škola će uspešnije raditi zahvaljujući veličinama i znalcima na slici. Baš nam je divno!