Društvo

Otvara se Sportska gimnazija!

ZRENJANIN – Sportski savez grada Zrenjanina saopštio je danas da će od jeseni u Zrenjaninskoj gimnaziji početi da radi sportsko odeljenje.

Zrenjaninska gimnazija
Zrenjaninska gimnazija

Ideja o uvođenju ovog smera, navodi generalni sekretar Sportskog saveza Simo Salapura, aktuelna je više godina, a sada je i sazrela, pa će od jeseni početi njena realizacija. Osnivanju sportskog odeljenja, osim Sportskog saveza, doprinos su dali i lokalna samouprava i Zrenjaninska gimnazija.

– Ideja za osnivanjem odeljenja sportske gimnazije proistekla je iz saradnje dve respektabilne institucije u našem gradu – Zrenjaninske gimnazije i Sportskog saveza, uz sveopštu podršku lokalne samouprave. Potrebu za formiranjem odeljenja iskazali su sami đaci prilikom prethodnih upisa u prvi razred srednje škole, ali i sportske organizacije – objašnjava Salapura.

Sportsko odeljenje u okviru Gimnazije biće osnovano kako bi đacima koji aktivno treniraju bilo omogućeno napredovanje u sportu i permanentno obrazovanje.

– Ovo će biti jedina srednja škola u našem gradu koja će pružati tu mogućnost. Nastava u okviru sportskog odeljenja biće prilagođena potrebama učenika koji se aktivno bave sportom, kao i terminima treninga, pripremama za nadmetanja i samim takmičenjima – ističe Salapura i dodaje da će se nastava odvijati u međusmeni, tako da đaci mogu treninge upražnjavati pre i posle nastave.

Učenici sportisti sticaće obrazovanje prema nastavnom planu i programu opšteg tipa gimnazije koje određuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ključne razlike u organizaciji rada odeljenja Sportske gimnazije u odnosu na ostale su u tretiranju izostanaka učenika – sportiste, kao i u potencijalnom određivanju termina provere znanja. O uslovima i načinu upisa, budući srednjoškolci biće naknadno informisani.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.