Društvo Vesti Zrenjanin

Osnovna škola „Sonja Marinković“ danas obeležava Dan škole (Video)

osnovna škola sonja marinković

Osnovna škola „Sonja Marinković“ iz Zrenjanina danas obeležava Dan škole.

 

Prvi put u istoriji škole, đaci, nastavnici i ostali zaposleni, zbog pandemije koronavirusa, ovaj važan dan nisu proslavili u školskom dvorištu, ispod lipe. Ipak, obeležili su ga i proslavili online, kao što su đaci poslednjih meseci i pohađali nastavu.

 

– Nismo želeli da ne obeležimo naš dan. Zato su nastavnici, đaci i njihovi roditelji uložili napor, pa smo napravili video prilog koji smo postavili na školsku Fejsbuk stranicu i na YouTube kanal. Imali smo mnogo nagrađenih učenika, što na takmičenjima uživo, što na online takmičenjima, i oni su zaslužili da to objavimo. U vreme dok đaci nisu bili u učionicama, mi smo menjali prozore na školi u Mihajlovu. Učenici su i to mogli da prate online. Imamo i vesti koje je priredila naša literarna sekcija, koja je u međuvremenu prerasla u školsku redakciju – kaže za portal zrenjaninski.com direktorka škole „Sonja Marinković“ Jelena Jenovai.

 

Pročitajte još: Počinju testiranja mališana za upis u prvi razred osnovne škole

 

Direktorka Jenovai ističe da je izuzetno zadovoljna online nastavom. Ne samo ona, nego i đaci i njhovi roditelji.

 

– U pitanju je visok profesionalizam i sigurna sam da će ovakva vrsta nastave u nekom segmentu biti zadržana i kada se đaci vrate u klupe. Poseban kvalitet, kada je reč o ovakvoj vrsti nastave, vidim u mnogo boljem odnosu i saradnji nastavnika i roditelja. Ipak, i đaci i nastavnici jedva čekaju da se vrate u školske klupe na jesen, jer živi kontakt nema adekvatnu zamenu, naročito za mlađi uzrast – zaključuje Jelena Jenovai.

 

A šta je Osnovna škola „Sonja Marinković“ priredila povodom Dana škole, pogledajte u nastavku.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM