Društvo YTOP

OSNOVNA ŠKOLA “2. OKTOBAR” POBEDNIK EKO KVIZA

BEOGRAD, ZRENJANIN – U Pionirskom gradu, u Beogradu, održano je finale republičkog takmičenja u eko kvizu pod nazivom “Prljavo ili čisto – nije isto”, a pobednik je Osnovna škola “2. oktobar” iz Zrenjanina.

 

 

Finale ovog prvog po redu takmičenja organizovali su Grad Beograd i JKP “Gradska čistoća”, a u kvizu su učestvovali učenici osnovnih škola “Stevan Sremac” iz Borče, “2. oktobar” iz Zrenjanina, “1. maj” iz Vranja i “Takovski ustanak” iz Gornjeg Milanovca.

 

Podsetimo, Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina, u saradnji sa JKP “Gradska čistoća” iz Beograda, organizovalo je u školskoj 2016/2017. godini kviz za učenike od petog do osmog razreda. Reč je o edukativnom kvizu čiji je cilj podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji.

 

 

– Svi moramo da budemo svesni koliko je važno da negujemo prirodu i čuvamo je, jer će u čistom i zdravom gradu biti zdraviji život svih njegovih građana. Zbog toga je jako bitno da se naši najmlađi sugrađani informišu o pravilnom odlaganju otpada, reciklaži, ekologiji i svemu onom što je bitno da bismo očuvali životnu sredinu – rekao je Zoran Protić, direktor JKP “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina.

Podeli članak
sinovoz
FAM