Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Osnovan Klub učenika „Pikaso“ u Zrenjaninskoj gimnaziji

klub učenika pikaso
Foto: Jovan Njegović Drndak

U Zrenjaninskoj gimnaziji, prvi put u istoriji ove škole, osnovan je i otvoren Klub učenika. Dobio je naziv „Pikaso“, po slavnom španskom umetniku.

 

Klub je otvoren u okviru istoimenog omladinskog volonterskog projekta. Njegovi nosioci i idejni tvorci su učenici Zrenjaninske gimnazije i Hemijsko – prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“. Grupa učenika – osnivača, inače, udružena je u neformalnu učeničku grupu „Umetnost i dizajn“, što je i novi izborni predmet za prvi razred gimnazije, a mentor je Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture.

 

Na otvaranju su govorili direktor Milan Radaković i učenici Zrenjaninske gimnazije: liderka i koordinatorka projekta Anastasija Kotarica, koordinatorka Nevena Jovčić i mentorka Dušanka Đorđević, koja je i otvorila Klub. Voditelj programa je bio Luka Števin, koji je, pored Katarine Banjanin, zadužen za promociju.

 

Projektni tim čine i koordinator i grafički dizajner projekta Branislav Holić, muzički urednik Aleksa Torbica, kao i tim za renoviranje prostora. Ovaj tim čine Dunja Peči, Jovana Mikanović, Milica Kralj, Una Antonović, Vojin Krajnović, Teodora Kiš, Andrea Sremac i Teodora Pavlov.

 

Radionice u HPTŠ “Uroš Predić“ realizovali su učenici obrazovnog profila Modelar odeće. U pitanju su Nataša Miok, Saška Čordarov, Katarina Čizmić, Borka Crnomarković, Biljana Balević, Dragana Šargin, Jelena Popov, Jovana Stojak, Željko Novakov, Ivana Protić, Vanja Pantić, Marija Prohaska, Nataša Sabadi, Helena Penjin, Jovana Radovančev, Valentina Zuzana Kolčik, Ernestina Čordaš i Jasmina Metikoš.

 

U dosadašnjim aktivnostima učestvovalo 130 učenika

 

Radionice u Zrenjaninskoj gimnaziji biće realizovane u martu. U realizaciju će biti uključene učenice Vinona Dudok, Marina Vuletić, Ivana Belča i Marina Baračkov. Autorke i mentorke radionica šivenja i veza, na kojima su rađeni predmeti za opremanje Kluba, su nastavnice praktične nastave u HPTŠ „Uroš Predić“ Jadranka Živković i Biljana Šuntić. Radionicu promocije projekta je vodila Sandra Banjanin. Mentorka celokupnog projekta je Dušanka Đorđević, profesor likovne kulture u Zrenjaninskoj gimnaziji i HPTŠ „Uroš Predić“.

 

U dosadašnjim aktivnostima u uspostavljanja rada Kluba učestvovalo je 130 učenika i sedam nastavnika.

 

– Cilj projekta je da se osposobi novi prostor, za različite oblike nastavnih i vannastavnih aktivnosti. Prostor će se koristiti i za zajednički rad i druženje učenika. Realizacija projekta je počela decembra, organizacijom niza slikarskih radionica, radionica šivenja, izrade nakita i ručnog veza. Završava se krajem marta, nastavkom započetih radionica – kaže promoterka Katarina Banjanin.

 

Projekat podržavaju Centar za razvoj demokratskog društva „Europolis“ i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, u okviru projekta „Mladi su zakon“.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz