Društvo

Organizacija Svetosavlje prirediće još jedan dobrotvorni Svetosavski bal

svetosavski bal
Sa jednog od prethodnih Svetosavskih balova

Dobrotvorni Svetosavski bal, 19. po redu, koji priređuje organizacija „Svetosavlje“, održaće se u subotu, 26. januara, od 20 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće.

 

– „Svetosavlje“ organizuje 19. po redu dobrotvorni Svetosavski bal kojim nastavlja da neguje tradiciju humanitarnih balova u našem gradu. Oni su posvećeni našem najvećem svecu i prosvetitelju Svetom Savi, sve u cilju obnove duhovnosti i dobročinstva u našem narodu – kaže predsednik organizacije „Svetosavlje“ Dragan Vidaković.

 

Kum ovogodišnjeg bala je Goran Kovačević, direktor i vlasnik kompanije „Gomex“, a kumstvo će preuzeti Nedeljko Stanić, suvlasnik zrenjaninske firme „Bomist“.

 

– Očekuje se da slavski obred i rezanje slavskog kolača obavi vladika banatski Nikanor. U svečanom delu bala će učestvovati i Ivana Žigon, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Ona je i predsednik Društva srpsko ruskog prijateljstva i umetnički rukovodilac recitatorsko – pevačkog ansambla „Kosovski božuri“. Učešće u programu imaće i KUD „Pionir“, horovi „Žene mironosice“ i „Sveti Serafim Sarovski“. Na balu, „Svetosavlje“ će dodeliti nagrade najuspešnijim učenicima, učesnicima likovnog i literarnog konkursa „Sveti Sava i Svetosavlje“. Direktori tri škole iz Zrenjanina dobiće na poklon ikone Svetog Save za sve svoje učionice i kabinete – napominje Vidaković.

 

On ističe da organizacija „Svetosavlje“ poziva sve zainteresovane da dođu na bal i svojim prisustvom uveličaju ovu tradicionalu, dobrotvornu svetkovinu. Cena ulaznice je 2.000 dinara za dve osobe.

 

Dobrovoljni prilozi i prihod od ulaznica koji se ostvari na balu organizacija „Svetosavlje“ upotrebiće isključivo u humanitarne i dobrotvorne svrhe. O tome se i javnost redovno informiše.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.