Društvo

ONI SU NAŠ PONOS: U razredu sve odlikaši!

ZRENJANIN – Generacija IV/5 razreda Medicinske škole u Zrenjaninu ostaće za pamćenje i školske anale. Njih dvadesetoro, sve listom odlikaši. Ta deca osim prilježnosti na nastavi, uključuju se u lokalne programe primarne prevencije zdravlja, organizuju humanitarne akcije, volontiraju…

Elitni razred Medicinske škole
Elitni razred Medicinske škole

Učenici ovog razreda su Mina Mileva Veskov, Oršolja Kerepeš, Marina Stefanov, Nemanja Obradović, Vladimir Đurović, Nataša Zoranović, Robert Sabo, Anastazija Talpai, Nikoleta Pavlović, Lidija Karanović, Nikola Jandrić, Marija Radaković, Milica Lugonja, Anabela Olajoš, Jevrem Stojanović i Nevena Aćin.

– Ovo je jedna vanserijska generacija, od prvog dana u ovoj školi bili su izuzetno zainteresovani i uspešni. Ovaj razred ima najviše učesnika na raznim takmičenjima, ima ih i u Petnici – kaže Mirjana Vasić, odeljenski starešina, koja ne krije da će njoj, kao i ostalim profesorima i direktorici Sanji Necin, rastanak sa ovim đacima izuzetno teško pasti.

Razredna Mirjana Vasić i direktorica Sanja Necin sa đacima iz najboljeg odeljenja
Razredna Mirjana Vasić i direktorica Sanja Necin sa đacima iz najboljeg odeljenja

I mada je devojaka u razredu trostruko više, najbolji učenici su momci Vladimir Đurović, Jevrem Stojanović, Nikola Jandrić i Robert Sabo. Njihove uspehe na takmičenjima teško je sve pobrojati. Jevrem i Vladimir bili su drugi na Republičkom takmičenju iz anatomije i fiziologije, pa je Jevrem u pojedinačnioj konkurenciji bio treći, a Vlada četvrti, ali iz biologije. Oni su beležili uspehe i na Međuokružnim takmičenjima iz hemije, gde Đurović ima po jedno prvo i drugo mesto, a Stojanović dva puta drugo i jednom treće. Prvak iz hemije bio je i Nikola. U znanju nemačkog, na Republičkom takmičenju treće mesto osvojio je Robert. Oni su dobri i sportisti, a Đurović, inače, učestvuje i u programima Istraživačke stanice Petnica.

Najbolji na takmičenjima - Jevrem, Nikola, Robert i Vladimir
Najbolji na takmičenjima – Jevrem, Nikola, Robert i Vladimir

Momci rasturaju, ali njihove školske ni malo nisu ljubomorne zbog toga, naprotiv.

– Ne bi njihovog uspeha bilo, da im mi nismo logistička podrška – govore devojke, u čijem sastavu su, u momentu kada smo pravili priču, nedostajale Kristina Josipović, Lidija Mihajlović, Aleksandra Pomoriški i Zorana Kajtez.

Svi iz ovog fantastičnog razreda će dalje na studije, medicine ili farmacije, neki u Beograd a većina u Novi Sad.

– Moja želja su studije farmacije u Novom Sadu, i verujem da ću upisati faks – kaže Marina Stefanov, a isto se nada i njena drugarica Mina Mileva Veskov.

U školskom kabinetu
U školskom kabinetu

Osim prilježnosti na nastavi, listom se uključuju u lokalne programe prevencije zdravlja, organizuju humanitarne akcije, volontiraju…

– Počeli smo humanitarnu akciju za poplavljene u Obrenovcu, pod vođstvom profesorice engleskog, pravili smo majice sa oslikanom prigodnom slikom. Prodavali smo ih na školskoj licitaciji, deo smo prodali u Sloveniji, ali i profesorima iz Makedonije i Britanije. Prikupljeni novac odneli smo u Obrenovac i poklonili porodici Belić, Aleksandru i Maji i njihovom sinu Mihajlu. Na poklon, zauzvrat, dobili smo ikonu, koja će ostati u razredu – priča Vladimir Đurović.

Đaci u kantini škole
Đaci u kantini škole

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.