Društvo Vesti Zrenjanin

Održana komemoracija povodom smrti Dragana Jajića

komemoracija

Komemoracija povodom smrti Dragana Jajića (1948 – 2019) održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće, u prisustvu, porodice, kolega i brojnih prijatelja.

 

Nakon što je minutom ćutanja odata poslednja pošta preminulom Draganu Jajiću, Aleksandra Kandić, iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina, pročitala je njegove biografske podatke i radnu biografiju.

 

O Draganu Jajiću, diplomiranom inženjeru specijalisti i dugogodišnjem funkcioneru i aktivisti u Vatrogasnom savezu govorili su njegove kolege. Najpre Dragan Mihaljević, predsednik Vatrogasnog saveza Srbije, zatim Siniša Šavija iz Vatrogasnog saveza Vojvodine. Besedili su i pomoćnici gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i Dragan Ćapin, i Zvonko Rakić iz “Vatroinženjeringa”. Oni su pobrojali mnoštvo činjenica iz njegove izuzetno bogate radne biografije. Istakli su njegove vrline i kvalitete, kao rukovodioca, kolege i pre svega dobronamernog prijatelja.

 

Dragan Jajić rođen je u Novom Sadu 1948. godine. Bio je sekretar Vatrogasnog saveza u Zrenjaninu. Pored diplome inženjera specijaliste, stekao je diplomu novinarske škole i čin rezervnog kapetana 1. klase. Bio je pilot, direktor Aero kluba u Zrenjaninu, predsednik Vazduhoplovnog saveza Vojvodine, sekretar SIZ-a za zapošljavanje, direktor firme „Vatroinženjering“. Dobitnik je ordena za vojne zasluge, Medalje rada, Zlatnog krsta za posebne zasluge u dobrovoljnom vatrogastvu i niza drugih priznanja. Bio je primer za sve jer je od običnog člana, predanim radom i poštenjem dostigao najviše funkcije u vatrogastvu, istakao je čelnik VSS Dragan Mihaljević. On je ocenio da će ime Dragana Jajića ostati upisano velikim slovima u istoriju srpskog vatrogastva.

 

Sahrana Dragana Jajića obavljena je danas u 14 časova na Tomaševačkom groblju.

 

komemoracija

 

Podeli članak
sinovoz
FAM