Društvo

Održan drugi Nacionalni kongres glavnih sestara Srbije

nacionalni kongres glavnih sestara

Drugi Nacionalni kongres glavnih sestara Srbije, sa međunarodnim učešćem, a pod motom “Različitost kroz jedinstvo”, održan je u zrenjaninskom hotelu “Vojvodina”, u organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Društva medicinskih sestara – tehničara i babica Srbije.

 

Skup je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.

 

Na svečanom otvaranju goste su pozdravili državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vicko Ferenc, direktorka Opšte bolnice “Đorđe Joanović” Ivana Tešić, predsednica Saveza zdravstvenih radnika Srbije Radmila Nešić, a kao domaćin, ispred Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin, predsednica Đurđica Šljapić.

 

Brojni zdravstveni radnici Srbije prisustvovali su velikom broju stručnih predavanja i interaktivnih radionica. Prisutni su imali priliku da čuju stručna predavanja o načinu rukovođenja u Opštoj bolnici Zrenjanin, ovdašnjem Domu zdravlja i Domu za smeštaj duševno obolelih lica Novi Bečej.

 

O radu Opšte bolnice “Đorđe Joanović” govorila je glavna sestra Bolnice Andrijana Santovac, o elektronskoj prijavi novorođenčeta u Opštoj bolnici govorila je viša ginekološka akušerska sestra Maja Lambić, a rad angio sale predstavila je medicinska sestra Slađana Knežević.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM