Društvo Vesti Zrenjanin

Od korone umrlo 16 osoba, najviše zaraženih uzrasta od 30 do 64 godine

korona

Najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin pokazuju da je epidemiološka situacija na području srednjeg Banata i dalje nestabilna i neizvesna, iako se primećuje blago zatišje u porastu broja zaraženih.

 

Ovo je saopšteno na današnjoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, koja je održana u proširenom sastavu.

 

Na sednici je saopšteno da su od početka praćenja epidemije, zaključno sa 4. avgustom, u okrugu potvrđena 274 slučaja koronavirusa, od čega najveći broj u „drugom piku“ prvog talasa, odnosno blizu 90 odsto.

 

Kada je reč o “drugom piku” prvog talasa, najviše zaraženih je na području Zrenjanina, ukupno 192, odnosno 134 u samom gradu i 58 u okolnim selima. U Žitištu je registrovano 18 zaraženih, u Novoj Crnji 12, Novom Bečeju 11 i Sečnju devet. Trenutno je na bolničkom lečenju 51 osoba.

 

PROČITAJTE JOŠ: Borba protiv korone: Najviše samoizolovanih u Zrenjaninu, sledi Novi Bečej

 

Najveći broj obolelih zabeležen je u julu, i to najviše u periodu od 20. do 26. jula. Takođe, najveći broj obolelih je uzrasta od 30 do 64 godine – ukupno 144. Zatim sledi uzrast od 15 do 29 godina, pa osobe starije od 65 godina. U srednjem Banatu je ukupno umrlo 16 osoba kod kojih je potvrđena infekcija virusom Kovid-19.

 

Sa sednice je ponovo upućen poziv svim građanima da se i dalje striktno pridržavaju preporuka. Posebno je važno da se nose zaštitne maske i drži fizička distanca. Skrenuta je i pažnja da ne zanemaruju blage tegobe koje mogu biti simptomi zarazne bolesti Kovid-19, da se obrate svom izabranom lekaru i da imaju na umu da se infekcija i u takvim slučajevima širi.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM