Društvo YSLAJDER

OD 1. MARTA OVERAVANJE DOKUMENATA KOD JAVNIH BELEŽNIKA

posao
Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Zrenjaninci svoje dokumente od sutra, 1. marta, neće moći da overavaju u opštini ili sudu, već isključivo kod javnog beležnika.

posao
Foto: Dušan Bartolović

To se odnosi na sve overe dokumenata za upise u škole ili na fakultete, dokumentacije potrebne kod konkurisanja za posao ili za vađenje invalidske penzije. Među njima su i overe saglasnosti roditelja za izvođenje deteta iz zemlje, pa potvrde o isplati na osnovu kupoprodaje nepokretnosti, overe punomoćja, ugovora o zakupu, overe prepisa diploma i raznih drugih dokumenata.

– Od sutra nijedna overa potpisa neće moći da se obavi u Gradskoj kući, niti u mesnim kancelarijama – izjavila je za portal zrenjaninski.com Jasmina Malinić, načelnica Gradske uprave.

U opštini Žitište i Sečanj nema notara. Stanovnici ovih opština i dalje će overavati potpise u opštinama, odnosno u mesnim kancelarijama.

– Kako u našoj opštini ne postoji javni beležnik, potpisi će se i dalje overavati u opštini, odnosno mesnim kancelarijama – izjavio je za naš portal Toša Katić, zamenik načelnika Opštinske uprave Žitište.

Građani Zrenjanina od sutra ne mogu potpise overavati ni u Osnovnom sudu.

– I dalje će potpise moći da u sudu overe stanovnici Sečnja i Žitišta – kaže Zlatoje Ankić, predsednik Osnovnog suda u Zrenjaninu. – U Sečnju postoji prijemna kancelarija Osnovnog suda, gde su se i dosad overavali potpisi i tako će biti i dalje, kaže Ankić.

Mediji prenose da je cenovnik javnih beležnika, koji inače postoji na sajtu komore notara, viši nego kod sudova, ali i niži nego kod opština, odnosno gradova.

Kako će sve to izgledati u praksi, ostaje nam svima da vidimo. U Zrenjaninu, inače, rade tri javna beležnika. Od sutra u njihovu nadležnost prelazi overa mnogih dokumenata koje su dosad bili u nadležnosti sudova.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • „Mediji prenose da je cenovnik javnih beležnika, koji inače postoji na sajtu komore notara, viši nego kod sudova, ali i niži nego kod opština, odnosno gradova.“

    PRAVILNIK JE LEPO SROČEN, „SVE JE U „BODOVIMA“, A, U ČL. 10 JE CENA „BODA“:
    150 DIN. + PDV!!! I LUKAVO, SAMO MENJAJU ČL. 10, ZAR NE !?
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz
FAM