Međunarodni dan sestrinstva
Društvo

Obeležen Međunarodni dan sestrinstva

Juče je u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ , u organizaciji Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanina, svečano obeležen Međunarodni dan sestrinstva.

Ove godine Međunarodni dan sestrinstva, 12. maj , obeležava se pod sloganom „Sestrinstvo: glas koji sledimo – zdravlje je ljudsko pravo“  (preporučena tema ICN-a), ukazujući da bi zdravstvena zaštita trebalo da bude dostupna svima, bez obzira na mesto gde se pruža i okruženje.

 

Zdravstveni sistem je esencijalni element zdravog i ravnopravnog društva. Zdravlje kao ljudsko pravo je perspektiva koja znači da gde god da živite možete dobiti zdravstvenu zaštitu koja je u skladu sa vašim zdravstvenim potrebama.

 

Na svečanosti su uručene nagrade Saveta zdravstvenih radnika.

 

 

Povelje su dobili Ivana Novakov, sa pedijatrije zrenjaninske bolnice, Zdenka Trigunjagić, sa dijalize, Ivana Paunov i Ivana Milovac iz Urgentnog centra.

 

Povelje iz Banje Rusande su dobili Verica Dabić, Biljana Ćutić i Biljana Mijatov. Iz Doma zdravlja Žitište povelju je dobila Jelena Josić a iz Zavoda za javno zdravlje Siniša Aćin. Iz Doma zdravlja poveljama su nagrađeni Magodlna Patai, Bogdanka Tadić Čilerdžić, Cvetana Mandić, Maja Milanov, Biljana Milidragović, Slavica Detki i Dušanka Šatara.

Iz Doma zdravlja Nova Crnja povelje su dobili Margit Turoš i Vensa Kolarić.

 

Posebna priznanja uručena su Opštoj bonici Zrenjanin Ginekološko- akušerskoj službi – odsek akušerstvo, Opštoj bolnici „Sveti Jovan“, Domu zdravlja Zrenjanin – Službi polivalentne patronaže i Rajku Milinkovu.

 

Dobitnici Srebrnog znaka su Slobodan Stanić iz Doma zdravlja Zrenjanin i Tatjana Štefkić iz Doma zdravlja Novi Bečej.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz