Društvo

Obeležen Dan studenata

ZRENJANIN – Dan studenata obeležen je danas u zrenjaninskom Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“, koji se nalazi u sastavu Studentskog centra Novi Sad. Stanari studentskog internata su, uz podršku uprave ove ustanove, organizovali niz sportskih i zabavnih sadržaja, a njih su posetili zamenik direktora Studentskog centra Novi Sad Nebojša Petrović, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Milan Pavlović.

Takmičili se i u nadvlačenju konopca
Takmičili se i u nadvlačenju konopca

Petrović je podsetio da je ovo trinaesta godina kako se Dan studenata obeležava u najvećem banatskom gradu, ocenjujući da je ovog puta druženje bilo na najvišem nivou. Na pitanje portala „Zrenjaninski“ gde se zrenjaninski internat nalazi u odnosu na ostale ustanove ovakvog tipa u Vojvodini, Petrović je odgovorio da generalno svi domovi koji rade u okviru Studentskog centra Novi Sad imaju visoke standarde, kada je reč o smeštajnim kapacitetima. On je, takođe, podsetio da je pre osam godina renovirana zgrada u kojoj je smešten zrenjaninski dom.

Upravnica Studentskog doma „Mihajlo Predić dr Miša“ Tanja Dulović istakla je da internat raspolaže sa 208 mesta u sobama druge kategorije.

– Sobe su uglavnom trokrevetne, a imamo i nekoliko četvorokrevetnih, dok su kupatila etažna. Studenti ovde imaju sve uslove za učenje i druženje – ocenila je Dulović.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac je i ovom prilikom poručio da je cilj lokalne samouprave da, zajedno sa Tehničkim fakultetom i Visokom tehničkom školom strukovnih studija, razvija visoko obrazovanje u gradu, što bi dovelo do povećanja broja studenata.

– To ćemo postići, između ostalog, i otvaranjem smerova za potrebe privrede, kao što je slučaj saradnje sa firmom „Levi 9“ i Naftnom industrijom Srbije – zaključio je Santovac.

Kad se slavi nije hladno
Kad se slavi nije hladno

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.