Društvo

Obeležen Dan studenata

ZRENJANIN – Dan studenata obeležen je danas u zrenjaninskom Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“, koji se nalazi u sastavu Studentskog centra Novi Sad. Stanari studentskog internata su, uz podršku uprave ove ustanove, organizovali niz sportskih i zabavnih sadržaja, a njih su posetili zamenik direktora Studentskog centra Novi Sad Nebojša Petrović, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Milan Pavlović.

Takmičili se i u nadvlačenju konopca
Takmičili se i u nadvlačenju konopca

Petrović je podsetio da je ovo trinaesta godina kako se Dan studenata obeležava u najvećem banatskom gradu, ocenjujući da je ovog puta druženje bilo na najvišem nivou. Na pitanje portala „Zrenjaninski“ gde se zrenjaninski internat nalazi u odnosu na ostale ustanove ovakvog tipa u Vojvodini, Petrović je odgovorio da generalno svi domovi koji rade u okviru Studentskog centra Novi Sad imaju visoke standarde, kada je reč o smeštajnim kapacitetima. On je, takođe, podsetio da je pre osam godina renovirana zgrada u kojoj je smešten zrenjaninski dom.

Upravnica Studentskog doma „Mihajlo Predić dr Miša“ Tanja Dulović istakla je da internat raspolaže sa 208 mesta u sobama druge kategorije.

– Sobe su uglavnom trokrevetne, a imamo i nekoliko četvorokrevetnih, dok su kupatila etažna. Studenti ovde imaju sve uslove za učenje i druženje – ocenila je Dulović.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac je i ovom prilikom poručio da je cilj lokalne samouprave da, zajedno sa Tehničkim fakultetom i Visokom tehničkom školom strukovnih studija, razvija visoko obrazovanje u gradu, što bi dovelo do povećanja broja studenata.

– To ćemo postići, između ostalog, i otvaranjem smerova za potrebe privrede, kao što je slučaj saradnje sa firmom „Levi 9“ i Naftnom industrijom Srbije – zaključio je Santovac.

Kad se slavi nije hladno
Kad se slavi nije hladno

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM