Društvo YTOP

OBELEŽEN DAN OSOBA SA DAUNOVIM SINDROMOM

ZRENJANIN – U znak podrške osobama sa Daunovim sindromom, danas je na zrenjaninskom Trgu slobode održan prigodan program, uz šetnju centrom grada, u kojoj u učestvovali učenici i osoblje Osnovne i srednje škole „9. maj“, kao i drugih zrenjaninskih osnovnih škola i vrtića. Šetnji su se pridružili i roditelji učenika i brojni sugrađani, a odziv je bio izuzetan.

Na kraju već tradicionalne manifestacije mališani su na trgu, uz prigodne dečje pesme, pustili balone.

– Ovo je treći put zaredom da smo u znak podrške osobama sa Daunovim sindromom izašli iz prostorija škole i organizovali šetnju. Cilj je da budemo vidljivi i da se vidi da smo mi tu, sa našim sugrađanima, a ne pored njih. Dokle god smo iza zatvorenih vrata, nismo vidljivi. Ovo je naš apel sugrađanima, da smo tu, da postojimo, i da nam se pridruže – poručila je Snežana Oluški Vlačić, direktorica škole „9. maj“, naglašavajući da su se uz učenike i osoblje škola i roditelji masovno uključili, kao i brojni sugrađani.

Ona se zahvalila i Muzičkoj školi, čiji hor je nastupitio na trgu, kao i donatorima i svim učesnicima u programu.

Jedan od donatora na manifestaciji bila je i zrenjaninska firma „Imsaplet“ koja je darivala određenu količinu čarapa, i pripremila prigodan program u večernjem terminu, a učestvovala je i kompanija „Gomex“.

Podeli članak
sinovoz
FAM