Društvo

NOVI PROSTOR ZA NARODNU KUHINjU

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i sekretar Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević obišli su danas prostorije na staroj pijaci, koje se adaptiraju za potrebe korisnika Narodne kuhinje i pomoći koju pruža Crveni krst.

Aleksandra Tanasijević i Čedomir Janjić
Aleksandra Tanasijević i Čedomir Janjić

– Nakon adaptacije velike sale u Crvenom krstu Zrenjanin, koja je zahvaljujući pomoći Crvenog krsta Gornje Austrije pretvorena u edukativni centar, javio se ozbiljan problem magacinskog prostora. Zahvaljujući podršci grada Zrenjanina i gradonačelnika Čedomira Janjića, obezbeđen nam je objekat na potezu stare pijace, koji je gradska svojina. On će, nakon adaptacije, biti funkcionalan magacinski prostor, sa distributivnim punktom, u kojem će korisnicima naših usluga one biti adekvatnije pružane – najavila je Tanasijević.

O planovima za dalje uređenje prostora govorio je gradonačelnik Janjić.

– Odrađena je prva faza radova, gde je uređena fasada, zamenjeni su oluci i popravljen krov, zamenjena stolarija. Sledeća faza će biti uređenje unutrašnjosti objekta i podela na magacinski prostor i distributivni punkt, na kojem će korisnici Narodne kuhinje dobijati tople obroke. Novina je da će u ovom prostoru moći i da ih konzumiraju, a to do sada nije bio slučaj – istakao je Janjić.

Novi prostor za Narodnu kuhinju
Novi prostor za Narodnu kuhinju
Podeli članak
sinovoz
FAM