Društvo

Novi nameštaj za decu posle 27 godina

ZRENJANIN – U trenutku kada se po Srbiji gase razvojna savetovališta, ili dok rade sa polovičnim kapacitetima, ova zdravstvena ustanova u Zrenjaninu uspela je da unapredi svoje delovanje.

Direktor Miodrag Subić i pedijatar Nikoleta Kovačev u savetovalištu
Direktor Miodrag Subić i pedijatar Nikoleta Kovačev u savetovalištu

Zahvaljujući projektu pod nazivom „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja, Razvojno savetovalište pri zrenjaninskom Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, posle 27 godina, opremljeno je potpuno novim nameštajem i opremom neophodnom za što efikasniji i kvalitetniji rad sa decom koja spadaju u rizične grupe.

Direktor Doma zdravlja Miodrag Subić rekao je danas da od ideje do njene realizacije nikada nije bio brži rok i da je sve počelo kada je, na predlog lekara iz ustanove na čijem je čelu, pozvao predstavnike UNICEF-a i zamolio ih za pomoć.

– Oni su kontaktirali Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i za veoma kratko vreme dobili smo novi nameštaj i knjige. Igračke smo, s druge strane, dobili od saradnika, tako da smo obnovili i taj fond – objasnio je Subić i najavio još nekoliko vrednih projekata o kojima će javnost, kako je rekao, uskoro biti obaveštena.

Razvojno savetovalište u Zrenjaninu je formirano 1987. godine i pokriva ceo Srednjobanatski okrug. Ovde se pomoć pruža deci rođenoj pod rizikom, prati se razvoj mališana sa invaliditetom, smetnjama u ranom razvoju i adolescentnim krizama.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.