Društvo

NOVI CIKLUS LETNJE STRUČNE PRAKSE

fakultet

ZRENJANIN – Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) započelo je šesti ciklus projekta „Letnja stručna praksa“, koji se sprovodi od 2010. godine zajedno sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ i uz podršku Grada Zrenjanina. Od prošle godine partner je i Unija poslodavaca Zrenjanina.

fakultet

Cilj projekta je da se omogući studentima zrenjaninskog Fakulteta sticanje praktičnih znanja i veština koja će ih bolje pozicionirati na tržištu rada.

– „Letnja stručna praksa“ je projekat koji se organizuje sa ciljem uspostavljanja dobre saradnje između Fakulteta, sa jedne, privrednika i preduzetnika, sa druge, i lokalne samouprave, sa treće strane. Sprovodi se u nameri da se postigne razmena znanja i iskustava, unapređenje uspešnosti u ostvarivanju vlastitih vizija, zajednički rad i mogućnost uticaja privrednika na profilisanje kadrova koji su neophodni zrenjaninskoj privredi – objašnjava koordinator projekta i član ZREPOK-a Dragoljub Bjeloglav.

Poslodavci koji odluče da angažuju studente na praksu neće imati nikakve obaveze u pogledu isplate zarade studentima. Oni se obavezuju da identifikuju problem ili posao u njihovoj firmi koji žele da bude rešen i da imenuju mentora, to jest lice koje će upućivati studenta u zadatke njegovog radnog mesta i načine za njihovo obavljanje. Učesnici projekta će biti studenti sa treće i četvrte godine studija, i u skladu sa tim biće i složenost projektnog zadatka.

– Programom je predviđeno da praksa traje tri meseca, a za koordinaciju svih projektnih aktivnosti zadužen je ZREPOK. Na kraju ciklusa, ZREPOK će najboljeg studenta nagraditi sa stipendijom u iznosu od 120.000 dinara, dok će Fakultet obezbediti besplatne master studije praktikantu koji najuspešnije odbrani svoj projektni zadatak – objašnjava Bjeloglav.

Za učešće u projektu, zainteresovani poslodavci se mogu prijaviti do 1. maja, mejlom na office@zrepok.rs ili telefonom na 023/533-577.

Podeli članak
sinovoz
FAM