Društvo

NOVA KRUŽNA RASKRSNICA: Biciklisti se igraju životom!

ZRENJANIN – Odmah posle puštanja u saobraćaj kružne raskrsnice u zrenjaninskom naselju Bagljaš, započeta je izgradnja još jedne, ovog puta između ulica Žarka Zrenjanina, Makedonske i Veselina Masleše, a posao je poveren novosadskom Građevinskom preduzeću „Put – invest“.

Ovde je bilo saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom
Ovde je bilo saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom

U pitanju je druga, od ukupno četiri kružne raskrsnice u Zrenjaninu, planirane za izgradnju u ovoj godini. Naredna, a ujedno i najzahtevnija, s najvećom frekvencijom saobraćaja, biće građena kod benzinske stanice „Avala“.

Radovima na kolovozu u MZ „Nikola Tesla“ konačno se rešava višedecenijski problem regulacije saobraćaja na prometnoj raskrsnici na kojoj je bilo i saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom. Posebno su ovde bili ugroženi pešaci, među kojima najviše dece, učenika obližnje Osnovne škole „Jovan Cvijić“.

Otvaranjem gradilišta uspostavljen je poseban režim saobraćaja, koji neće biti u potpunosti obustavljen, ali će biti usporen. Stoga bi svi učesnici u saobraćaju trebalo da posebnu pažnju obrate na postavljenu signalizaciju i prilagode kretanje i brzinu vozila novonastalim uslovima.

Važno je obratiti pažnju na signalizaciju
Važno je obratiti pažnju na signalizaciju

Saobraćaj se Ulicom Žarka Zrenjanina odvija jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila, koje je regulisano svetlosnom signalizacijom – semaforima.

Ulaz u raskrsnicu zatvoren je za sva motorna vozila koja dolaze iz ulica Makedonske i Veselina Masleše, pa se preporučuje vozačima da koriste alternativne izlaze na Ulicu Žarka Zrenjanina.

Pešaci se mogu kretati uz povećanu opreznost i poštovanje signalizacije. Najviše problema u saobraćaju, kako se moglo primetiti u zoni gradilišta, stvaraju biciklisti, prolaskom ispod zaštitnih traka postavljenih duž celog gradilišta, prelaskom ulice kroz gradilište, ili vožnjom neposredno uz mašine koje iskopavaju zemlju. Osim što je saobraćajnim znacima zabranjena, ovakva vožnja je, u trenutnim uslovima na terenu, veoma opasna.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.