Društvo YSLAJDER

NOVA ANGIO – SALA U ZRENJANINSKOJ OPŠTOJ BOLNICI

bolnica-zrenjanin

NOVI SAD – Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i kompanija „Siemens Healthcare“ iz Beograda potpisale su danas ugovor o nabavci tri angio – sale u vrednosti od 138,15 miliona dinara, koje će u narednih 90 dana biti isporučene zdravstvenom sistemu Vojvodine, odnosno opštim bolnicama u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.

 

bolnica-zrenjanin

 

Ugovor su potpisali direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i ovlašćeni predstavnici „Siemens Healthcare“ d.o.o. Beograd, direktorka Marijana Đorđević i tehnički direktor Jovan Radovanović, u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, pokrajinskog sekretara zdravstvo Zorana Gojkovića i direktora bolnica u koje će biti isporučene angio – sale.

 

Mirović je istakao da nabavka tri nove angio – sale predstavlja jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini, jer angio – sale, koje su veoma važne kada je reč o sanaciji posledica oboljenja od kardiovaskularnih bolesti, trenutno postoje samo u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

 

Mirović je najavo da će već u drugoj polovini godine nove angio – sale sukcesivno biti unete u zdravstveni sistem, to jest u regionalne zdravstvene centre u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.

 

– To će u praksi značiti adekvatniju, bolju i kvalitetniju dijagnostiku i zbrinjavanje pacijenata sa srčanim oboljenjima u ovim delovima Vojvodine, što je ogroman uspeh za Pokrajinsku vladu i za zdravstvo u Vojvodini i u celoj našoj zemlji – kazao je Mirović.

 

On je dodao da dalje sledi nastavak edukacije zaposlenih u ove tri ustanove, za šta su zaduženi najugledniji kardiolozi iz našeg zdravstvenog sistema, iz Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, a potom i za završetak uređenja prostora u kojima će biti smeštene angio – sale.

 

Direktorka kompanije „Siemens Healthcare“ Marijana Đorđević istakla je da Srbija, nažalost, spada među prve u Evropi u kardiovaskularnim bolestima, zbog čega je pohvalila inicijativu da se pacijentima iz Subotice, Zrenjanina i Sombora, koji nisu u mogućnosti da pravovremeno dođu do Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, obezbedi adekvatno lečenje.

 

Dodala je da će nakon današnjeg potpisivanja ugovora, „Siemens Healthcare“ isporučiti tri najsavremenije angio – sale iz svog portfolija, sa najsavremenijim softverima za vizuelizaciju stenta, za neurološke i druge procedure, pri čemu će zračenje za pacijente i osoblje koje će raditi biti minimalno.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Dzaba svega, kada od kraja Maja, pa do polovine Septembra, radi samo jedna sala i nema operacija, osim, ako nije bas neka saobracajna nesreca ili nesto sto akutno ugrozava zivot. Nema lekara, nema osoblja i kada krenu godisnji odmori, nema ko da radi, a gradjani, nisu bitni. Po godinu dana se ceka na operaciju, ako nemas vezu.

sinovoz