Društvo Vesti Zrenjanin

NIS obezbedio najsavremeniju IT opremu u dvadeset škola u Zrenjaninu

nis pametne učionice

NIS je kroz program „Zajednici zajedno“ obezbedio najsavremeniju digitalnu opremu za dvadeset osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina. Kako je saopšteno iz ove kompanije, NIS podrškom projektu „Pametne učionice Zrenjanina”, u vrednosti od 3,9 miliona dinara, doprinosi bržem i lakšem učenju i sticanju znanja u oblasti informacionih tehnologija.

 

Svečanosti koja je ovim povodom organizovana u Zrenjaninskoj gimnaziji, u kojoj je takođe opremljen digitalni kabinet, prisustvovali su predstavnici Grada Zrenjanina, kompanije NIS, kao i predstavnici škola u kojima je program realizovan.

 

Pročitajte još: Dijamant ulje devetu godinu zaredom osvaja prestižnu nagradu „Moj izbor“

 

Zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov je ovom prilikom istakao značajnu saradnju sa Gradom Zrenjaninom.

 

– S Gradom Zrenjaninom sarađujemo već 11 godina kroz program „Zajednici zajedno“. To je primer uspešne saradnje. Posebno mi je zadovoljstvo što sredstva ulažemo u Zrenjanin,  jer je on naš važan partner kako u oblasti zajedničkog ulaganja u društveno odgovorne projekte, tako i u segmentu biznisa. Naša želja je da novac koji odvajamo za lokalne zajednice ulažemo u obrazovanje, mlade i zdravstvo. U skladu sa našim sloganom „Budućnost na delu“ i u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u obrazovanje mladih i njihovo stručno usavršavanje. Ulagaćemo i u projekte koji svojom održivošću unapređuju budućnost i inovacije – rekao je Smirnov.

 

nis pametne učionice

 

Ove godine sredstva će biti usmerena na zdravstvo

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zahvalio je kompaniji NIS na podržanom projektu. On je, takođe, izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom saradnjom.

 

– NIS je društveno odgovorna kompanija koja ulaže značajna sredstva u više lokalnih samouprava, između ostalog i u grad Zrenjanin. Mnogo projekata smo u poslednjih 11 godina realizovali. Naša ideja je ovog puta bila da novac usmerimo u obrazovanje. Tako smo i iskoristili priliku da Zrenjaninski IT klaster, čiji smo suosnivači, konkuriše svojim projektom i tako nabavimo IT opremu našim školama. Ove godine ćemo zajedno sa kompanijom NIS sredstva koja su opredeljena za lokalne samouprave usmeriti u zdravstvo. Nadam se da ćemo i narednih godina zajedno realizovati mnogo dobrih projekata – rekao je Janjić.

 

Projekat „Pametne učionice Zrenjanina“ jedan je od šest projekata koje je kompanija NIS podržala prošlogodišnjim programom „Zajednici zajedno“ u ovom gradu. Škole su dobile opremu u vidu računara, pametne table, projektora i kamere. Ova oprema će značajno podići kvalitet obrazovanja kroz multimedijalno učenje i primenu novih tehnologija u nastavi.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz