Društvo

NIS darivao 18 računara

ZRENJANIN – Kompanija NIS otvorila je danas, u okviru projekta „Energija znanja“, moderni informatički kabinet u Zrenjaninskoj gimnaziji. Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici kompanije NIS i zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

Gimnazijalci odlični u poznavaju ruskog jezika
Gimnazijalci odlični u poznavaju ruskog jezika

– Dugujemo veliku zahvalnost kompaniji NIS i projektu „Energija znanja“. Ovim ćemo podići kvalitet znanja naših učenika u Gimanziji, koja sledeće godine obeležava 170 godina postojanja, i u kojoj se obrazuje 1.180 učenika u 42 odeljenja. Možemo biti ponosni na naše rezultate – naglasio je direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković, uz napomenu da su zrenjaninski gimnazijalci posebno uspešni u poznavanju ruskog jezika.

– Ovo je trideseta učionica u okviru projekta „Energija znanja“, koju učenici i nastavnici zarađuju svojim uspesima iz fizike, hemije, matematike i naravno ruskog jezika. Zrenjaninska gimnazija prednjači u znanju ruskog jezika, gotovo dvadeset posto učenika ove škole uči ruski i postiže izuzetne rezultate na olimpijadi znanja. To je bio razlog i da se NIS opredeli da ovu kompjutersku učionicu otvori baš u Zrenjaninskoj gimnaziji – poručila je menadžerka za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama u NIS-u Snežana Lakićević, naglašavajući da je naš grad izuzetno važan za ovu kompaniju.

Kabinet je opremljen sa 18 računara.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.