Društvo

NEMA LEKA: Apotekari večito na bolovanju!

ZRENJANIN – Javna ustanova „Apoteka Zrenjanin“ već duže vreme otežano posluje zbog toga što zaposleni učestalo odlaze na bolovanja, navodi menadžment u izveštaju o radu u 2014. i planu i programu poslovanja u ovoj godini.

Glavna gradska apoteka u Zrenjaninu
Glavna gradska apoteka u Zrenjaninu

Direktor „Apoteke Zrenjanin“ Srđan Nikolić objašnjava da sa postojećim brojem zaposlenih, uz njihove česte odlaske na bolovanje, porodiljska odsustva i negu dece, ova ustanova teško održava sadašnji obim rada u postojećoj mreži apoteka. A, nije u prilici da zaposli veći broj novih radnika.

– Zapošljavanje novih ljudi obavljaće se selektivno, i to isključivo stručnog kadra, a uslediće i zamena zaposlenih koji su na dužem odsustvu sa radnog mesta – ističe Nikolić.

„Apoteka Zrenjanin“ je, zaključno sa 31. decembrom prošle godine, imala ukupno 132 stalno zaposlena i tri radnika na određeno vreme, a među njima je najviše diplomiranih farmaceuta i farmaceutskih tehničara. U odnosu na 2013. ukupan broj zaposlenih uvećan je za jednog radnika, dok je kadrovska struktura neznatno izmenjena.

– Tražićemo saglasnost Ministarstva zdravlja za upućivanje diplomiranog farmaceuta na specijalizaciju iz farmakoterapije, s obzirom na to da je 2012. jedan naš specijalista farmakoinformatike otišao u penziju, a drugi stručnjak iz te oblasti ispunjava uslove da se penzioniše – naglašava Nikolić.

U izveštaju o radu navedene su i zarade koje su zaposleni u „Apoteci Zrenjanin“ primali u minuloj godini. Po ispostavljenim računima, prosečna neto plata iznosila je 53.558 dinara i isplata zarada predstavljala je najznačajniju stavku u tekućim rashodima. Zarade zaposlenih su, inače, nominalno opale 10,05 odsto u odnosu na pretprošlu godinu

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM