Društvo

NEMA LEKA: Apotekari večito na bolovanju!

ZRENJANIN – Javna ustanova „Apoteka Zrenjanin“ već duže vreme otežano posluje zbog toga što zaposleni učestalo odlaze na bolovanja, navodi menadžment u izveštaju o radu u 2014. i planu i programu poslovanja u ovoj godini.

Glavna gradska apoteka u Zrenjaninu
Glavna gradska apoteka u Zrenjaninu

Direktor „Apoteke Zrenjanin“ Srđan Nikolić objašnjava da sa postojećim brojem zaposlenih, uz njihove česte odlaske na bolovanje, porodiljska odsustva i negu dece, ova ustanova teško održava sadašnji obim rada u postojećoj mreži apoteka. A, nije u prilici da zaposli veći broj novih radnika.

– Zapošljavanje novih ljudi obavljaće se selektivno, i to isključivo stručnog kadra, a uslediće i zamena zaposlenih koji su na dužem odsustvu sa radnog mesta – ističe Nikolić.

„Apoteka Zrenjanin“ je, zaključno sa 31. decembrom prošle godine, imala ukupno 132 stalno zaposlena i tri radnika na određeno vreme, a među njima je najviše diplomiranih farmaceuta i farmaceutskih tehničara. U odnosu na 2013. ukupan broj zaposlenih uvećan je za jednog radnika, dok je kadrovska struktura neznatno izmenjena.

– Tražićemo saglasnost Ministarstva zdravlja za upućivanje diplomiranog farmaceuta na specijalizaciju iz farmakoterapije, s obzirom na to da je 2012. jedan naš specijalista farmakoinformatike otišao u penziju, a drugi stručnjak iz te oblasti ispunjava uslove da se penzioniše – naglašava Nikolić.

U izveštaju o radu navedene su i zarade koje su zaposleni u „Apoteci Zrenjanin“ primali u minuloj godini. Po ispostavljenim računima, prosečna neto plata iznosila je 53.558 dinara i isplata zarada predstavljala je najznačajniju stavku u tekućim rashodima. Zarade zaposlenih su, inače, nominalno opale 10,05 odsto u odnosu na pretprošlu godinu

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.