Društvo YTOP

NEMA DOVOLJNO KANDIDATA ZA UPRAVNIKE ZGRADA

bagljas

ZRENJANIN – Iako je još pre nekoliko meseci najavljena mogućnost obuke za upravnike zgrada, na poziv Regionalne privredne komore u Zrenjaninu nije se odazvalo dovoljno kandidata.

 

bagljas

 

Obuka planirana prvo za jun, a onda za jul, nije održana, a da li će se budući upravnici zgrada uopšte i obučavati na “domaćem terenu”, sada je teško reći.

 

Naime, kako portal zrenjaninski.com saznaje, postoji ideja da se kikindska i zrenjaninska komora udruže i organizuju zajedničku obuku, a da li će se to desti, znaće se narednog meseca.

 

Verovatan razlog za nezainteresovanost Zrenjaninaca za obuku jeste relativno visoka cena obuke. Obuka košta 30.000 dinara, a na to valja dodati i polaganje ispita koje košta oko 15.000 dinara.

 

Da podsetimo, po novom Zakonu o stanovanju, brigu o stambenim zajednicama trebalo bi da uz Skupštinu vodi i profesionalni upravnik. Stambene zajednice bi morale da profunkcionišu 1. januara naredne godine, kada bi i profesionalni upravnici trebalo da stupe na dužnost. Zagarantovana plata upravnika je 24.000 dinara.

 

Zainteresovani Zrenjaninci se ipak mogu obučiti za profesionalne upravnike ali za sada u Novom Sadu ili Beogradu.

Podeli članak
sinovoz
FAM