Društvo Vesti Zrenjanin

Nataša Terzin je veliki borac, ali joj je potrebna i naša pomoć!

Nataša Terzin iz Zrenjanina od rođenja boluje od cerebralne paralize. Od rođenja je nepokretna, ne može da govori, ne može sama da jede i u potpunosti je zavisna od svojih roditelja.

 

Ova hrabra devojka je već bila na transplantaciji matičnih ćelija u Beču koji su dali značajne rezultate. Takođe, Nataši je neophodna kontinuirana neurorehabilitacija u Zagrebu. Zdravstveno stanje joj je znatno poboljšano nakon nekoliko tretmana i neophodan joj je novac za nastavak neurorehabilitacije.

 

Natašina porodica nije u mogućnosti da sama finansira odlaske i tretmane, pa mole sve dobre i humane ljude da pomognu njihovom detetu.

 

– Svaka donacija mi mnogo znači, borim se i ne odustajem! Želim da koračam, želim da govorim, želim da svojim roditeljima mogu da kažem hvala i da ih zagrlim. Molim sve koji su u mogućnosti da mi pomognu u ostvarenju mog sna – poručuje Nataša Terzin.

 

Jedan od onih koji je odlučio da pomogne jeste i atletičar Saša Nikolić. Saša u nedelju, 31. marta, u 19 časova, u biblioteci u Aleksandrovu, organizuje humanitarno veče pod nazivom „Sreća se ne kupuje novcem“. Ovom prilikom biće upriličena promocija knjige „Trn božura“ mladog autora Ivana Zafirovića iz Gnjilana. Deo novca od prodaje knjige biće usmeren za lečenje Nataše Terzin. Prisutni će imati priliku i da čuju zvuke sa Kosova i iz Rusije, kao i da razgovaraju o odnosu sporta i duhovnosti u današnjici.

 

– Kada sam posetio Natašu, zanemeo sam. A ona je, iako bez glasa, izuzetnom mimikom želela sve da mi objasni. Ima jaku volju da uspe i da dočeka srećnija nova jutra – naglašava Nikolić.

 

On dodaje da je humanitarno veče u Aleksandrovu samo početak akcije za pomoć Nataši. Kako je naveo, 14. aprila će učestvovati na Beogradskom maratonu, a i taj njegov angažman će imati humanitarni karakter.

 

Na koji još način možete pomoći Nataši Terzin pogledajte u nastavku.

 

nataša terzin

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz