Društvo Vesti Zrenjanin

Nastava na daljinu do 29. maja, pogledajte detaljan raspored aktivnosti

upisni rok
Foto: Pixabay

Poslednji dan nastave na daljinu u Vojvodini biće petak, 29. maj, i to za sve đake, saopštila je danas Pokrajinska vlada.

 

Osmaci se zvanično raspuštaju 5. juna, dok je završetak školske godine za učenike od prvog do sedmog razreda osnovne škole 16. jun. Prve dve nedelje juna rezervisane su za organizaciju posebnih časova. Oni će biti organizovani u zavisnosti od toga da li đaci dolaze na pripreme za malu maturu ili da poprave ocene. Polaganje probnog završnog ispita je 2. juna, a male mature 17, 18. i 19. juna. Rezultati se objavljuju 23. juna.

 

Maturanti gimnazija raspustili su se 22. maja. Učenici trećeg razreda trogodišnjeg obrazovanja i četvrtog razreda stručnih škola završavaju školsku godinu 29. maja. Za ostale srednjoškolce kraj nastavne godine je 19. jun. Za polaganje velike mature rezervisani su 4, 5. i 6. jun, dok će 24. juna maturanti moći da se prijave za željeni  fakultet.

 

Pročitajte još: Bokser Nenad Momirski uspešno uklapa sportske i fakultetske obaveze

 

Radi usaglašavanja Pravilnika o izmenama pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/2020. godinu, koji je donelo Ministarstvo prosvete, pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš doneo je Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o školskom kalendaru za obrazovno-vaspitne ustanove na teritoriji AP Vojvodine.

 

Ova izmena doneta je usled vanrednog stanja koje je proglašeno na teritoriji Republike Srbije zbog pandemije koronavirusa. Time je prilagođen način na koji se izvodi nastava u školama.

 

Detaljan raspored školskih aktivnosti po danima možete POGLEDATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM