Društvo YSLAJDER

POKRAJINSKI SEKRETAR: NASLEĐENI DUG BOLNICE VEĆI OD 600 MILIONA DINARA!

Foto: Grad Zrenjanin

ZRENJANIN – Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković saopštio je danas da nasleđeni dug zrenjaninske Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ iznosi više od 600 miliona dinara i da postoje različiti kadrovski, organizacioni i strukturni problemi koje sadašnje rukovodstvo, u saradnji sa pokrajinskim sekretarijatom i Republikom, pokušava da reši.

Foto: Grad Zrenjanin

Prilikom posete ovdašnjim zdravstvenim ustanovama, Gojković je podsetio da će Opšta bolnica dobiti angio – salu za lečenje kardiovaskularnih bolesnika, čime će se, kako je rekao, podići na visok nivo zdravstvena zaštita ovog dela pokrajine.

– Timovi lekara zrenjaninske bolnice već se skoro pet meseci nalaze na edukaciji. Prvi tim je završio kompletnu obuku, dok je obuka drugog u toku – rekao je Gojković i najavio nova ulaganja Pokrajinske vlade u sve zdravstvene ustanove u Zrenjaninu.

On je naglasio da je već dogovorena nabavka novog rendgen aparata za Plućnu bolnicu, jer u tu zdravstvenu ustanovu od 1978. godine nije ušao nijedan novi ozbiljniji aparat.

– Dogovoreno je i da se, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i stručnim službama bolnice, krene u realizaciju idejnih projekata za rekonstrukciju dela objekata koji nisu u sklopu nove zgrade. Očekujem da ćemo na jesen uspeti da započnemo adaptaciju starih objekata – rekao je Gojković, podsećajući da je u toku konkurs kojim su za zdravstvo opredeljena sredstva u iznosu od 180 miliona dinara, a značajan deo njih dobiće i ustanove u Zrenjaninu.

Sastanku, održanom u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“, prethodila je poseta Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“, gde je pokrajinski sekretar razgovarao s rukovodiocima tih ustanova Zdravkom Ždraletom i Svetlanom Jovanović o uslovima rada i potrebama. Gojković se sastao i sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, njegovim zamenikom Sašom Santovcem i članom Gradskog veća Miletom Kovačevićem, a sastanku su prisustvovali i direktorka Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ Nada Naumović, direktor Doma zdravlja Miodrag Subić i direktor Apotekarske ustanove Milan Miljuš.

– Do sada nismo imali ovakve zajedničke sastanke sa pokrajinskom administracijom. Ovog puta smo se svi našli za jednim stolom i dogovorili smo određene aktivnosti od kojih će korist imati naši građani i pacijenti, bez obzira jesu li iz grada ili udaljenijih mesta – ocenio je gradonačelnik Janjić, napominjući da će Grad nastaviti dobru saradnju sa Opštom bolnicom, što će rezultirati realizacijom nekoliko zajedničkih projekata. 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • NIKO NE SPOMINJE „SAMODOPRINOS ZA IZGRADNJU NOVE BOLNICE“, KOJI JE, IZGLEDA, IZGLASAN “ U BESKONAČNOST“!!!
    TREBA PROVERITI-PITATI!
    DOKLE „TRAJE“, REZULTATI I DR…
    Pozdrav iz Elemira!

  • Jedini problem koji bolnica ima je sto svi doktori rade PRIVATNO i ne znam sto svi nemo cutite i gledate to!

sinovoz
FAM