Društvo

NASILJE NAD DEVOJČICAMA JE OSETLJIVA TEMA

ZRENJANIN – Međunarodni dan devojčica, 11. oktobar, posvećen promovisanju prava devojčica i povećanju svesti o neravnopravnosti sa kojom se suočavaju, Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja nad ženama i u porodici Grada Zrenjanina obeležila je radno, tematskim sastankom.

nasilje-sastanak

– Institucije i službe sa teritorije Grada Zrenjanina, koje su zadužene za ovu oblast i uključene u aktivnosti Radne grupe, dobro funkcionišu. Mislim da je načinjen korak napred u odnosu na prethodni period, kada nismo imali prave podatke i dovoljnu koordinaciju – kaže Ljuba Travica, član Radne grupe za prevenciju i sprečavanje nasilja nad ženama i u porodici Grada Zrenjanina.

Ona napominje da je na današnjem sastanku iskristalisan zaključak da se pokrene inicijativa za određene izmene zakonske regulative koja obuhvata oblast nasilja nad ženama i odredbe porodičnog zakona.

– Nasilje nad devojčicama i ženama izuzetno je osetljiva tema, i mi apelujemo na medije da o takvim slučajevima ne izveštavaju senzacionalistički, već objektivno. Uz to, svi trebamo mnogo više da se bavimo temom prevencije – naglasila je Travica.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz