Društvo

Najzadovoljniji u Domu zdravlja Nova Crnja, Plućna bolnica na začelju

zdravstvene ustanove

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ jednom godišnje radi nacionalno ispitivanje zadovoljstva zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

 

Ispitivanjem su obuhvaćeni stavovi zaposlenih o opremi, međuljudskim odnosima, vremenu i mogućnostima profesionalnog razvoja, finansijskoj nadoknadi, saradnji sa kolegama, pretpostavljenima i pacijentima, izloženosti stresu i pritisku na poslu, pa i o tome da li planiraju da promene posao.

 

Na osnovu dobijenih rezultata, formira se i specifična rang lista zdravstvenih ustanova prema srednjoj oceni zadovoljstva zaposlenih. Zadovoljstvo se meri od 1 do 5.

 

Prema podacima za prošlu godinu, najviše mesto na ovoj listi od srednjobanatskih ustanova zauzeo je Dom zdravlja u Novoj Crnji, i to 76. a srednja ocena zadovoljstva zaposlenih iznosi 3,58.

 

Sledi Zavod za javno zdravlje Zrenjanin na 129. mestu, sa ocenom 3,39.

 

Zatim, Dom zdravlja Sečanj na 210. i Dom zdravlja Žitište na 212. mestu, sa prosečnom ocenom zadovoljstva zaposlenih od 3,21. Na 277. mestu našao se Dom zdravlja Novi Bečej, sa prosečnom ocenom 3,07 a na 280. mestu je Dom zdravlja iz Zrenjanina, sa istom ocenom.

 

Slede zrenjaninska Opšta bolnica na 306. mestu, sa ocenom 3,04 i na 407. mestu Plućna bolnica, sa srednjom ocenom zadovoljstva zaposlenih 2,76.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz