Društvo YSLAJDER

NAJVAŽNIJE ODLUKE GRADSKOG VEĆA VEZANE ZA OTUĐENJE NEKRETNINA I GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Sednica Gradskog veća
Sednica Gradskog veća

ZRENJANIN – Na današnjoj sednici Gradskog veća, od ukupno tridesetak tačaka, među usvojenim bile su i one vezane za izradu Plana detaljne regulacije radne zone „Jugoistok“, kao i predlozi odluka o otuđenju građevinskog zemljišta u svojini grada i prodaji nekoliko nekretnina, od kojih je jedna u Gimnazijskoj ulici.

 

Sednica Gradskog veća
Sednica Gradskog veća

 

Na pitanja o odlukama veća koje se odnose na dolazak investitora u industrijske zone i na izdavanje građevinskog zemljišta, novinarima je odgovarao zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je predsedavao današnjom sednicom.

 

-Ove godine imali smo dva konkursa, na jednom smo ostvarili prihod od 24 miliona dinara a na drugom od pre nedelju dana još 22 miliona dinara. I kod jednog i kod drugog konkursa u pitanju su domaći investitori – naglasio je Santovac.

 

Sednica Gradskog veća
Sednica Gradskog veća

 

Kao važne odlukesa današnje sednice on je izdvojio izmene statuta javnih preduzeća, kojima su im u nadležnost  dodate i delatnosti za druge privredne subjekte, poslovanjem na tržištu i ostvarivanjem dodatnih prihoda. Tako će, na  primer, „Javno preduzeće za urbanizam“ moći da obavlja i poslove veštačenja u oblasti građevinarstva i u ekonomsko-finansijskoj oblasti.

 

Na sednici je utvrđen i predlog Odluke o ekonomskom osnaživanju žena u gradu Zrenjaninu. Veće je usvojilo i izveštaje o radu i planove rada nekoliko javnih preduzeća i ustanova.

 

Apoteka Zrenjanin promenila je sedište i ono će se ubuduće nalaziti u Ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića broj 47, jer je zgrada u kojoj je do sada bila uprava apoteke, u Ulici Svetozara Markovića 2, vraćena restitucijom nekadašnjim vlasnicima.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM