Društvo YSLAJDER

NAJVAŽNIJE ODLUKE GRADSKOG VEĆA VEZANE ZA OTUĐENJE NEKRETNINA I GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Sednica Gradskog veća
Sednica Gradskog veća

ZRENJANIN – Na današnjoj sednici Gradskog veća, od ukupno tridesetak tačaka, među usvojenim bile su i one vezane za izradu Plana detaljne regulacije radne zone „Jugoistok“, kao i predlozi odluka o otuđenju građevinskog zemljišta u svojini grada i prodaji nekoliko nekretnina, od kojih je jedna u Gimnazijskoj ulici.

 

Sednica Gradskog veća
Sednica Gradskog veća

 

Na pitanja o odlukama veća koje se odnose na dolazak investitora u industrijske zone i na izdavanje građevinskog zemljišta, novinarima je odgovarao zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je predsedavao današnjom sednicom.

 

-Ove godine imali smo dva konkursa, na jednom smo ostvarili prihod od 24 miliona dinara a na drugom od pre nedelju dana još 22 miliona dinara. I kod jednog i kod drugog konkursa u pitanju su domaći investitori – naglasio je Santovac.

 

Sednica Gradskog veća
Sednica Gradskog veća

 

Kao važne odlukesa današnje sednice on je izdvojio izmene statuta javnih preduzeća, kojima su im u nadležnost  dodate i delatnosti za druge privredne subjekte, poslovanjem na tržištu i ostvarivanjem dodatnih prihoda. Tako će, na  primer, „Javno preduzeće za urbanizam“ moći da obavlja i poslove veštačenja u oblasti građevinarstva i u ekonomsko-finansijskoj oblasti.

 

Na sednici je utvrđen i predlog Odluke o ekonomskom osnaživanju žena u gradu Zrenjaninu. Veće je usvojilo i izveštaje o radu i planove rada nekoliko javnih preduzeća i ustanova.

 

Apoteka Zrenjanin promenila je sedište i ono će se ubuduće nalaziti u Ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića broj 47, jer je zgrada u kojoj je do sada bila uprava apoteke, u Ulici Svetozara Markovića 2, vraćena restitucijom nekadašnjim vlasnicima.

Podeli članak
sinovoz
FAM