Društvo Vesti Zrenjanin

NAJNOVIJA VEST: Gradonačelnik Janjić o pijaćoj vodi u Zrenjaninu

Čedomir Janjić

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas se na vanrednoj konferenciji obratio novinarima a tema je bila problem pijaće vode u Zrenjaninu.

 

-Do sredine juna ističe rok za probni rad postrojenja za prečišćavanje vode i očekujem da će do tog roka Zrenjanin dobiti zdravu pijaću vodu – izjavio je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić u vanrednom obraćanju novinarima i javnosti. On se zahvalio novinarima na odzivu.

 

-Zajednički hoćemo da informišemo građane o možda najvećem problemu u Gradu Zrenjaninu, a to je zdrava pijaća voda. Pre četiri meseca, da podsetimo, postrojenje za prečišćavanje pijaće vode iz vodovoda pušteno je u probni rad i tada je obećano da ćemo rešiti višedecenijski problem Zrenjaninaca, koji je aktuelan još od 1975. godine. Mi ćemo ga i rešiti – najavio je gradonačelnik Janjić, podsećajući da je dobijena dozvola za probni rad postrojenja, čija važnost je šest meseci.

 

-Taj rok još nije prošao. Mi smo na početku rekli da će kvalitet vode, u međuvremenu, biti različit, da će se usaglašavati rad postrojenja i parametri – podsetio je Janjić. On je napomenuo da u javnosti kolaju razne špekulacije.
-Provlače se svakojake priče u javnosti, neke nisu dobronamerne i zbog toga sam hteo da se obratim javnosti. Očekujem da do kraja isteka probnog rada postrojenja za prečišćavanje, sve bude u redu. Tome u prilog govore merenja kvaliteta vode u samom postrojenju, što nas čini optimističnim – naglasio je gradonačelnik Janjić, i zatražio od građana još malo strpljenja. On se izvinio Zrenjanincima što ovaj problem do sada nije rešen, ali je podsetio da su brojne prepreke bile na tom putu.

 

-Mi ćemo ovaj posao završiti, imamo punu podršku Vlade Srbije sve će se rešiti sredinom juna, kada ističe dozvola za probni rad. Znamo da je prečistač na remontu, rade se analize i membrana i ostalih segmenata postrojenja – reči su gradonačelnika. On je napomenuo da je kod firme koja upravlja postrojenjem za prečišćavanje vode insistirao da obezbedi rezervne delove za sve faze prerade vode.

 

-Neću da se desi da zbog iskakanja neke faze Zrenjaninci opet nemaju zdravu pijaću vodu – zaključio je gradonačelnik.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.