Društvo Vesti Zrenjanin

Nagrade Humanitarnog fonda „Ljilja i Milka Mijatov“ za šestoro studenata

nagrade humanitarnog fonda

Nagrade Humanitarnog fonda „Ljilja i Milka Mijatov“ dobiće šestoro studenata, objavio je Upravni odbor tog fonda.

 

Nagradu u iznosu od po 40.000 dinara dobiće Tamara Zorić i Dragana Banović, studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina. Obe imaju prosečnu ocenu tokom studija 10. Studenti Medicinskog fakulteta u Beogradu, Nataša Dukuljev, sa prosečnom ocenom 10, i Đuro Šijan, sa prosekom 9.53, sledeći su dobitnici nagrade. Jovana Todorović, studentkinja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, sa prosečnom ocenom 10, i Ana Leleš, sa Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, sa prosečnom ocenom 9.73, zaključuju spisak od šestoro nagrađenih.

 

O nagradama je odlučivano na sastanku Upravnog odbora održanom 28. marta, u Gradskoj narodnoj biblioteci.

 

Svečano uručenje nagrada humanitarnog fonda biće upriličeno u biblioteci u subotu, 6. aprila, u 11 časova.

 

Humanitarni fond „Ljilja i Milka Mijatov“ postoji od 2007. godine. Od 2009. godine sarađuje sa bibliotekom. Želja osnivača fonda, Zrenjaninca Đure Mijatova, bila je da kroz podršku uspešnim studentima sa teritorije grada Zrenjanina i promovisanje humanih vrednosti, sačuva sećanje na porodicu koju je izgubio, na ćerku Ljiljanu i suprugu Milku.

 

Od 2007. do 2017. godine Fond je isplatio, bez dana kašnjenja, više od tri miliona dinara na ime studentskih stipendija. Četrdeset četvoro mladih ljudi bili su stipendisti ovog fonda, neki više godina za redom. Briga Đure Mijatova o studentima nastavljena je i kroz želju da, adaptacijom čitaonice zrenjaninske biblioteke, budu stvoreni bolji uslovi za učenje i rad. U adaptaciju je uloženo 1,6 miliona dinara koje je obezbedio Đura Mijatov.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM