Društvo Vesti Zrenjanin

Na Vidovdanskoj akademiji dodeljena priznanja učenicima generacije

priznanja učenicima generacije

Na Vidovdanskoj akademiji, u zdanju zrenjaninskog Narodnog pozorišta, danas su dodeljena priznanja učenicima generacije u školskoj 2018/19. godini.

 

Svetosavsku akademiju tradicionalno organizuju zrenjaninska organizacija “Svetosavlje” i Grad Zrenjanin.

 

– “Svetosavlje”, zajedno sa Gradom Zrenjaninom, obeležava Vidovdan. Tim povodom uručujemo đacima generacije osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina i opštine Žitište vredne poklone. Time želimo da istaknemo značaj znanja i obrazovanja. I to na praznik Vidovdana, kada se, po predanju, sve vidi, pa i to ko je najbolji đak. To su mladi koji su primer svojim vršnjacima, ali su oni i nada za naš grad i naš narod, i potvrda da imamo bolju budućnost – istakao je Dragan Vidaković, predsednik organizacije „Svetosavlje“.

 

Na svečanosti je, inače, nagrađeno 40 učenika osnovnih i srednjih škola. Po drugi put za redom dodeljeno je i posebno priznanje prosvetnom radniku godine. Ove godine to je bio nastavnik Osnovne škole „Đura Jakšić“ Jovan Đorđević. Njemu je uručena povelja i novčana nagrada od 50.000 dinara. Posebno priznanje dodeljeno je profesoru Raki Tomoviću, koji je nedavno održao svoj poslednji čas istorije đacima Zrenjaninske gimnazije.

 

priznanja učenicima generacije

 

Santovac: Vi ste budućnost našeg grada

 

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac, prilikom dodele priznanja na Vidovdanskoj akademiji, naglasio je da su danas nagrađeni najbolji učenici, i oni koji su budućnost našeg grada

 

– Lepa slika Zrenjanina je u ovoj sali, jer ste vi deo njegove budućnosti, i to najbolji i najuspešniji deo. Obeležavajući Vidovdan, obnavljamo naše pamćenje i sećanje, a sve to činimo zbog sopstvene i zbog vaše budućnosti – naglasio je Santovac,.

 

On je poželeo mladima da se školuju i studiraju po svojoj volji i izboru, ali da se po sticanju diplome vrate u svoj grad i tu grade karijeru, zasnuju porodicu i doprinose razvoju i Zrenjanina i države Srbije.

 

Na svečanosti su nastupile članice hora “Žene mironosice”, a svečanu Vidovdansku besedu govorio je protojerej dr Ninoslav Kačarić.

 

U ime nagrađenih obratila se učenica generacije Zrenjaninske gimnazije Milica Jocić, koja je istakla da je ponosna što živi u gradu koji ima organizaciju kakva je „Svetosavlje“.

 

priznanja učenicima generacije

 

Podeli članak
sinovoz
FAM