Društvo YSLAJDER

NA TEHNIČKOM FAKULTETU PREDSTAVLJENA ISKUSTVA DIPLOMIRANIH STUDENATA

ZRENJANIN – Na tribini pod nazivom “Mašinsko inženjerstvo i inženjerstvo nafte i gasa u praksi”, održanoj na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, predstavljena su iskustva diplomiranih studenata koji su zaposleni u preduzećima. Oni su tom prilikom govorili o rešenjima i tehnologijama koje se koriste u praksi.

Na ovaj način napravljen je spoj između diplomiranih studenata, preduzeća i onih koji tek treba da se opredele za neki od smerova na fakultetu u Zrenjaninu. Stručnoj tribini su prisustvovali i učenici završnih razreda srednjih škola kako bi se upoznali sa mogućnostima koje pružaju studijski programi na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin”.

Cilj nastavnog kadra ove visokoškolske obrazovne ustanove jeste da stalnim kontaktom sa privredom doprinesu da studenti budu prepoznatljivi u proizvodnim preduzećima, u regionu i šire.

“Pred stručne kadrove postavlja se čitav niz zahteva u cilju njihovog permanentnog inoviranja znanja i veština, ali i intenzivne primene savremenih CA tehnologija. Za razvoj industrijskog sektora potrebno je kvalitetno obrazovanje kadrova sa odgovarajućim kompetencijama, odnosno upotrebljivim znanjem koje će im omogućiti donošenje adekvatnih odluka u praksi”, saopšteno je iz Tehničkog fakulteta.

Na ovom skupu je istaknuto da su i ubuduće planirane stručne posete studenata i nastavnika proizvodnim preduzećima, fabrikama, i upoznavanje sa tehnološkim procesima, mašinama i mernom opremom, pregledom tehničke dokumentacije i uvidom u stanje u fabrici. Na taj način  biće stvarane bolje potencijalne mogućnosti zaposlenja diplomiranih inženjera u privredi.

Tribinu su organizovali Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, Katedra za mašinsko inženjerstvo, Katedra za industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa, kao i učesnici iz privrede – NIS Gaspromnjeft, Petkus Balkan, Panonske Termoelektrane – Toplane, NIS a.d. Naftagas tehnički servisi pogon Izgradnja, LMV Alatnica, “Evrobrod”, “Premitrade”, i NIS a.d. – Blok Promet, Skladište naftnih derivata.

Podeli članak
sinovoz
FAM