Društvo

NA POSAO U NEMAČKU: Konkurs za zapošljavanje medicinskih radnika

posao

ZRENJANIN – U Nacionalnoj službi za zapošljavanje aktuelan je konkurs za zapošljavanje medicinskih radnika u Nemačkoj, na radnom mestu asistent za zdravstvenu negu.

medicinska_sestra

Asistenti za zdravstvenu negu traženi su za rad u bolnicama i domovima za stara lica, na određeno vreme, do priznavanja diplome u Nemačkoj. Nakon toga, kandidati bi bili angažovani na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

Uslovi su: završena srednja medicinska škola – profil medicinska sestra tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera; poznavanje nemačkog jezika na minimalno A2 nivou, položen stručni ispit, kao i da kandidati nisu duže od tri godine van struke. Na oglas se mogu javiti i nezaposleni i zaposleni kandidati, a prednost će imati oni sa znanjem nemačkog jezika na B1 ili višem nivou. Rok za konkurisanje je 28. april.

Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa biće pozivani u maju, kada je planiran prvi ciklus razgovora za posao.

Mogućnosti za zapošljavanje medicinskih radnika iz naše zemlje u Nemačkoj stvorene su zahvaljujući tome što su Savezna agencija za zapošljavanje Nemačke i Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije potpisale Sporazum o posredovanju u privremenom zapošljavanju naših radnika u Nemačkoj, početkom 2013. godine.

Na evidenciji Filijale za zapošljavanje Zrenjanin su 102 medicinska tehničara i sestre i dve pedijatrijske sestre sa područja grada.

Na konkursu za privremeno zapošljavanje medicinskih radnika iz naše zemlje u Nemačkoj, koji je bio aktuelan početkom 2013. godine, u Srednjobanatskom okrugu se prijavilo 21 lice, a uslove konkursa u potpunosti je ispunjavalo sedmoro. Uslov koji kandidati obično nisu ispunjavali bilo je nepoznavanje nemačkog jezika na traženom, A2 nivou. Na ovaj konkurs u Srbiji se prijavilo 1.000 medicinskih radnika, a uslove je ispunjavalo 539.

Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti savetniku u Filijali za zapošljavanje, kao i migracionim servisnim centrima NSZ.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM