Društvo

Na našem području nema organizovanih grupa koje zloupotrebljavaju decu

Foto: Pixabay

U Gradskoj kući u Zrenjaninu održan je radni sastanak na osnovu inicijative Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koja se odnosi na sprečavanje zloupotrebe „dece ulice“.

 

Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Saša Santovac, direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica, kao i predstavnici policije.

 

Santovac je rekao da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokrenulo inicijativu prema svim lokalnim samoupravama o tome da se spreči zloupotreba dece.

 

– Aktivnost se naziva „deca ulice“, a cilj je da spreči svaku zloupotrebu dece od strane određenih starijih osoba. Grad Zrenjanin nema organizovane grupe koje se bave zloupotrebom dece i to je razlika u odnosu na druge veće gradove. S ovim aktivnostima možemo da u narednom periodu sprečimo eventualne zloupotrebe – rekao je on.

 

Naveo je da su dogovoreni dalji koraci, kao i da se održavaju sastanci između predstavnika Grada, Centra za socijalni rad, Policijske uprave, Komunalne policije i predstavnika zdravstvenih ustanova.

 

– Pozivam sve medije da se uključe u ovu kampanju, jer svako dete ima pravo na detinjstvo i niko nema pravo da ga zloupotrebljava zarad svojih aktivnosti – poručio je Santovac.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz