Društvo

NA INICIJATIVU UČENICE: „Beta“ organizuje likovni konkurs

ZRENJANIN – Na inicijativu učenice 4. razreda osnovne škole Milice Kovačević, Udruženje za zaštitu životinja „Beta“ je raspisalo likovni konkurs koji je i dalje u toku.

LIKOVNO

Milica je došla na ideju da njeni vršnjaci, i svi osnovci generalno, kroz likovni rad pokažu kako bi trebalo postupati sa životinjama, odnosno prikazati prijateljstvo ka njima. Tema je definisana kao „Budi prijatelj i životinjama“.

„Ciljevi konkursa su podizanje svesti dece i građana o tome da se ka svima treba ponašati prijateljski i da životinje nisu igračke, ali i promocija nenasilja“, kažu za portal „Zrenjaninski“ u udruženju „Beta“.

Konkurs je otvoren do kraja ove nedelje, a radovi se mogu ostaviti u Pet shop-u „Pedigre“, u centru grada i na Velikoj pijaci, ili tokom „Beta“ akcije koja će biti održana u subotu od 10.30 do 13 časova u centru Zrenjanina.

Osim toga, svi koji imaju radove mogu kontaktirati udruženje putem e-maila betazrenjanin@yahoo.com pa po dogovoru radove može preuzeti i neko od njihovih volontera.

„Nagrade koje pripremamo su zaista simbolične, jer motiv crtanja likovnih radova na temu prijateljstva sa životinjama ne bi trebalo da bude materijalne prirode. Nije cilj da se borimo za nagradu, već da se borimo za nenasilje i ljubav“, poručuju iz „Bete“.

Uprkos tome, „Beta“ poziva sve firme, organizacije i privatnike, koji žele da doprinesu ovoj akciji i žele da nagrade najuspešnije i najvrednije mališane, da se jave udruženju i da navedu koju donaciju imaju. To mogu biti i slatkiši, školski pribor, taksi prevoz ili nešto sasvim drugo.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.