Društvo

NA HUMANOM ZADATKU: Zatvorenici prave kućice za napuštene životinje

kucice za pse

Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ saopštilo je da započinje realizaciju akcije pod nazivom „Moja kućica, moja slobodica“. Akcija će biti sprovedena u saradnji sa Okružnim zatvorom u Zrenjaninu.

 

„Radi se o tome da će štićenici Okružnog zatvora pomoći našim štićenicima, tako što će praviti kućicice za napuštene pse i mačke, kao i kućice i hranilice za ptice. S druge strane, mi ćemo, u znak zahvalnosti štićenicima Okružnog zatvora, sakupiti mušku odeću i obuću, kako bismo ih utoplili u zimskim danima“, saopštilo je udruženje „Zelene šape“.

 

Ovom prilikom udruženje poziva sve ljude dobre volje da podrže akciju „Moja kućica, moja slobodica“ tako što će donirati obuću i odeću koja im je višak.

 

Centar za sakupljanje garderobe je u kafiću „Vinyl Basic cafe“, koji se nalazi na adresi Kralja Petra I 4 u Zrenjaninu, i radi svakog dana od 8 do 12 časova.

 

Zahvaljujući samostalnoj građevinskoj radnji „MV Razvoj“ iz Zrenjanina, koja se jedina odazvala i pomogla, obezbeđen je materijal za pravljenje kućica i hranilica.

 

„Dobro se dobrima vraća. Pomozite i podržite“, poručuju iz udruženja „Zelene šape“.

 

Podeli članak