Društvo

NA FAKULTETU SA MILICOM KNEŽEVIĆ: Ne može da dođe do učionice!

milica_knezevicZRENjANIN – Devojka Milica Knežević koja je vezana za invalidska kolica, ali se ne miri sa zlom sudbinom, na novu životnu prepreku naišla je na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ koji je upisala prošle jeseni.

Milica je uspela u svojoj nameri da upiše željeni fakultet, ali praćenje nastave i dalje je problem i za nju, a i za samu ustanovu u kojoj se školuje.

Ovde je definitivno najveći problem što se celokupna nastava odvija na spratu i ja ne mogu da joj prisustvujem. Problem je i sam ulaz na fakultet i što u prizemlju ne postoji toalet za studente. Uvek neko mora da mi bude od pomoći, majka, momak ili neko od kolega sa fakulteta, a neprijatno je i meni što moram od nekog da zavisim – vajka se Milica u razgovoru za portal „Zrenjaninski“.

Ona kaže da je u kontaktu sa prodekanom fakulteta Draganom Glušac oko rešavanja problema njenog prisustvovanja nastavi i da je bilo obećanja da će sve biti rešeno.

– Prvi rok je bio do Nove godine, pa do početka drugog semestra, ali sam ja i dalje suočena sa istim problemima. Koliko sam shvatila, problem je u novcu – dobra volja postoji, ali para nema – priča Milica koja je danas došla na jedno jedino predavanje kom može da prisustvuje.

Ona se nada da će deo nastave koji je za nju bitan, izmestiti dole u amfiteatar.

milica_knezevic

Sve nedaće sa kojima se suočava, ovu hrabru devojku, ipak, ne mogu da spreče da beleži najviše ocene na fakultetu i već u indeksu ima upisane tri desetke. Osim toga, ona istrajava u nameri da u Zrenjaninu, u prostoru koji je već obezbeđen od strane gradske uprave, oformi rehabilitacioni centar po uzoru na najsavremenije američke u kojima je bila na oporavku.

Na fakultetu danas nije bio prisutan ni dekan Milan Pavlović, ni prodekan Dragana Glušac, a od osoblja smo čuli da bez njihove saglasnosti niko drugi ne može da govori o ovom problemu.

Podeli članak
sinovoz
FAM