Društvo

Na dužnost stupio novi komandant Komande za razvoj Banatske brigade

Živica Ognjanov i Nikola Dejanović
Živica Ognjanov i Nikola Dejanović

U kasarni “Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu danas je obavljena svečana primopredaja dužnosti komandanta Komande za razvoj Banatske brigade. Dužnost je od pukovnika Živice Ognjanova primio pukovnik Nikola Dejanović, koji će narednih godina rukovoditi komandom u Zrenjaninu.

 

– Zaostavština koju pukovnik Ognjanov predaje meni i dostignuti standardi u izvršenju zadataka velika su obaveza za mene i sve pripadnike jedinice da nastavimo na isti način – poručio je Dejanović ovom prilikom.

 

Nikola Dejanović
Nikola Dejanović

 

Dejanović je rođen 21. februara 1969. godine u Osijeku, Vojnu akademiju je završio 1992. a generalštabno usavršavanje 2010. Na novu dužnost došao je sa dužnosti zamenika načelnika Centra za mirovne operacije. Za svoj primeren rad u toku vojničke karijere više puta je  pohvaljivan, nagrađivan i odlikovan. Oženjen je i otac dvoje dece.

 

Narodni heroj Svetozar Marković Toza

 

Ognjanov je na čelo Komande za razvoj Banatske brigade došao 2012. godine. On odlazi u Generalštab Vojske Srbije, u Upravu za opetrativne poslove, na dužnost načelnika Odeljenja za operativne funkcionalne sposobnosti i kontrolu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz