Društvo

MOGUĆNOST VOLONTIRANjA U INOSTRANSTVU

ZRENjANIN – U subotu, 26. marta, u vidu jednodnevne radionice, održana je prva javna promocija Evropskog volonterskog servisa (EVS) u Zrenjaninu.

zoro-radionica

Tom prilikom grupa mladih je od bivše EVS volonterke mogla da nauči više o programu „Erasmus+“ i sazna pojedinosti oko odlaska na volontiranje u neku od evropskih zemalja preko Evropskog volonterskog servisa. Radionica je bila besplatna za učesnike, a na nju su mogli da se prijave svi mladi između 17 i 30 godina.

– Zadovoljni smo kako je protekla radionica, a posebno smo srećni što smo podstakli mlade da istražuju šta im sve nudi ovaj servis. U planu je i da se „Zrenjaninska omladinska razvojna organizacija“ (ZORO) akredituje za slanje EVS volontera, tako da će dodatne informacije o ovom servisu uskoro biti dostupne omladini iz Zrenjanina i okoline i u njihovom gradu – rekla je za portal „Zrenjaninski“ Renata Eremić iz ZORO-a.

zoro-radionica

Radionicu je organizovao ZORO tim u saradnji sa CEKOM-om, uz podršku Grupe „Hajde da…“ iz Beograda, a vodila ju je Milena Milošević, bivša EVS volonterka i predstavnica Grupe „Hajde da…“, zvanične Kontakt tačke za program „Erasmus+ Mladi u akciji“.

Ovo je deo ciklusa od ukupno četiri ovakve radionice u celoj Srbiji, koje su upriličene u sklopu obeležavanja 20 godina postojanja Evropskog volonterskog servisa.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, SALTO resurs centra za Jugoistočnu Evropu i Erasmus+ programa.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz