Društvo Vesti Zrenjanin

Mogući kratkotrajni pljuskovi, uobičajene tegobe kod hronično obolelih

centar grada zrenjanina

Danas su mogući kratkotrajni pljuskovi i hladnije vreme u odnosu na jučerašnji dan, a biometeorološka prognoza upozorava osobe sa varirajućim pritiskom na oprez.

 

Prognozirana najviša dnevna temperatura za naše područje je oko 22 stepena Celzijusa. Već sutra predviđa se porast dnevne temperature za pet stepeni, odnosno na 27. Dan će biti pretežno sunčan. U četvrtak promenljivo oblačno, ali još toplije i najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

 

Pročitajte još: Sve što vas zanima o ponovnom početku rada Aviv Parka Zrenjanin

 

Biometeorološka prognoza za danas predviđa uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se naročto savetuje bolesnicima sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatska reakcija.

 

Sutra će biometeorološka situacija nepovoljno uticati na osobe sa psihičkim i respiratornim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su razdražljivost, pospanost i glavobolja.

 

Indeks UV zračenja na području Zrenjanina danas visok i na broju 6, sutra vrlo visok, na broju 8, a u četvrtak ponovo pada na šesticu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM