Društvo

Mladi, recite NE nasilnom ekstremizmu i govoru mržnje!

NE nasilnom ekstremizmu i govoru mržnje

Forum na temu bezbednosti u lokalnoj zajednici, u okviru projekta „NE nasilnom ekstremizmu i govoru mržnje, DA interkulturalnom razumevanju“, održan je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

 

Projekat sprovodi Centar za proizvodnju znanja i veština iz Novog Sada, u partnerstvu sa organizacijom „Forum 10“ iz Novog Pazara. Podršku je pružila i OEBS misija u Srbiji.

 

Skupu je prisustvovala načelnica Odeljenja za društvene delatnosti u Gradskoj upravi Jelena Dragić. Ona je podsetila da je Zrenjanin prepoznatljiv u našoj zemlji kao grad u kojem je uobličen novi model borbe protiv nasilja nad ženama.

 

– On je podrazumevao multisektorski pristup i aktivnosti u koje su bile uključene sve relevantne institucije, koje su združeno delovale. Dobre strane tog modela našle su se i u odredbama novog zakona o sprečavanju nasilja u porodici. A sve institucije u Zrenjaninu imaće punu podršku lokalne samouprave u daljim koracima u ovoj osetljivoj oblasti – naglasila je Dragić.

 

O projektu koji je predstavljen Zrenjanincima više su govorile Biljana Grujić i Ana Bu, iz Centra za proizvodnju znanja i veština. One su ukazale na značaj lokalnih saveta za bezbednost. Takođe, ukazale su na opasnosti od nasilnog ekstremizma i radikalizacije društva. Slušaocima su predočeni metodi mapiranja izazova i problema bezbednosti. Predstavljeni su i alati za rešavanje te problematike. Pri tome su mladi, zaposleni u obrazovanju i lideri lokalnih zajednica, označeni kao ciljne grupe sa kojima je posebno značajno raditi na suzbijanju širenja ekstremističkih ideja i akcija.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz