Društvo Vesti Zrenjanin

Ministarstvo zdravlja Srbije izdalo najnovije saopštenje o korona virusu

korona virus
Foto: Pixabay

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je obavestilo nadležno tužilaštvo o audio snimku na kome, za sada nepoznata ženska osoba, širi lažne vesti na društvenim mrežama da su u Republici Srbiji zabeleženi smrtni slučajevi izazvani korona virusom.

 

„Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na identifikovanju osobe koja je sačinila ovaj snimak, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda“, navodi MUP.

 

Pročitajte još: Antivakcinašici izrečena novčana kazna zbog vređanja dr Stevanovića

 

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da zaključno sa 26. februarom u Srbiji nisu registrovani slučajevi oboljevanja od COVID-19.

 

„Do 25. februara u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 14 osoba koje su boravile na području intenzivne transmisije virusa i imale simptome infekcije disajnih puteva. Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi korona virus. Danas, do 18 časova, testirani su uzorci još dve osobe, koji su takođe bili negativni na novi korona virus“, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

 

Gde se javiti ukoliko sumnjate da imate korona virus?

 

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ je naveo da se područjem intenzivne transmisije virusa smatraju države ili njihovi delovi u kojima se registruju u većem broju slučajevi za koje nije moguće utvrditi lanac transmisije. U ovom trenutku područjima intenzivne transmisije virusa SARS-CoV-2 smatraju se: NR Kina (naročito grad Vuhan u provinciji Hubej), Republika Koreja (Južna Koreja), Singapur, Japan, Iran i Italija (posebno severna Italija). Takođe, područjem intenzivne transmisije virusa se smatra i kruzer “Diamon Princess” koji je ukotvljen u luci Jokohama u Japanu.

 

„Grаđаnimа Rеpublikе Srbiје sе sаvеtuје dа оdlоžе plаnirаnа putоvаnjа u svа pоdručја u kојimа sе rеgistruје intеnzivnа trаnsmisiја virusа SАRS-CоV-2 zbоg mоgućеg rizikа оd zаrаžаvаnjа nоvim kоrоnа virusоm“, navodi Institut „Batut“.

 

Putnici koji dolaze iz područja intenzivne transmisije virusa, a ukoliko imaju simptome respiratornog oboljenja sa povišenom telesnom temperaturom, mogu da se jave telefonom na broj 064 8945 235 koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.